• Haberler
  • Gündem
  • 13 Yaşındaki Yağız'ın Dünyanın En İyi Satranç Oyuncusunu Mat Etmesi 41.2 Saniye Sürdü!

13 Yaşındaki Yağız'ın Dünyanın En İyi Satranç Oyuncusunu Mat Etmesi 41.2 Saniye Sürdü!

13 yaşındaki milli satranç oyuncumuz Yağız Kaan Erdoğmuş, katıldığı turnuvada dünyanın gelmiş geçmiş en iyi satranç oyuncusu Magnus Carlsen'i 41.2 saniyede mat ederek dünya rekoru kırdı.

13 yaşındaki milli satranç oyuncumuz Yağız Kaan Erdoğmuş, katıldığı turnuvada dünyanın gelmiş geçmiş en iyi satranç oyuncusu olarak gösterilen Magnus Carlsen ile karşı karşıya geldi.

Dünyanın en iyi satranç oyuncusu milli sporcumuz Yağız Kaan Erdoğmuş'un karşısında 41.2 saniye dayanabildi. Erdoğmuş, Carlsen'i 41.2 saniye gibi inanılması zor bir sürede mat etmeyi başardı.

DÜNYANIN EN GENÇ BÜYÜKUSTASI UNVANINI ALDI

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Grenke Açık Satranç Turnuvası'nda mücadele eden yıldız sporcu 12 yaşındaki Yağız Kaan Erdoğmuş, son normunu da tamamlayarak Büyükusta (Grandmaster - GM) unvanını elde etmişti.

Yağız Kaan Erdoğmuş, dünya satranç tarihinin en genç GM'leri sıralamasında da 4'üncü sırada yer aldı. Dünyanın en genç GM'si sıralamasında ABD'li Abhimanyu Mishra (12 yıl 4 ay 25 gün) ilk sırada yer alırken, Mishra'yı Ukrayna'dan Sergey Karjakin (12 yıl 7 ay), Hindistan'dan Gukesh Dommaraju (12 yıl 7 ay 17 gün) ve Türkiye'den Yağız Kaan Erdoğmuş (12 yıl 9 ay 30 gün) takip etti.

Türkiye'de satranç sporunda 2012 yılından bu yana büyükusta sayısı artarak 16'ya ulaştı.

Bakmadan Geçme