• Haberler
  • Spor
  • 1958'de Kupanın İkiye Bölündüğü Hikayesi Doğru mu?

1958'de Kupanın İkiye Bölündüğü Hikayesi Doğru mu?

Olaylı Süper Kupa Finali sonrasında gündem olan kupanın ikiye bölünerek takımlara verilmesi meselesi araştırılıyor. 1958'de iki takımın 1-1 berabere kaldıktan sonra kupanın ikiye bölünerek takımlara verildiği anlatılıyor. Peki bu olay gerçek mi?

Süper Kupa Finali'nin oynanamayarak gündem olmasından sonra bazı kesimlerden Süper Kupa'nın ikiye bölünerek Galatasaray ve Fenerbahçe'ye verilmesi teklifleri geldi. Gündem olan bu teklifin kaynağı ise 30 Ocak 1958'de oynanan ve 1-1 biten Galatasaray Fenerbahçe maçının ardından kupanın ikiye bölünerek takımlara verildiği hikayesi yer aldı. Peki tarihte gerçekten böyle bir olay olmuş muydu?

2018'DE YARIŞMA SORUSU OLDU!

1958'de oynanan final maçı 1-1 beraberlikle sonuçlandığı için ikiye bölünen Başvekil Kupası hangi iki takım arasında paylaştırılmıştır? ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster adlı bilgi yarışma programı Yılbaşı Özel programının sorusu oldu.

1958'de oynanan final maçı 1-1 beraberlikle sonuçlandığı için ikiye bölünen Başvekil Kupası hangi iki takım arasında paylaştırılmıştır?

A- Altay- Karşıyaka
B- Galatasaray - Fenerbahçe
C- Gençlerbirliği - Altınordu
D- Beşiktaş - Göztepe

Cevap: B

30 Mart 1958 yılında Başvekil Kupasında çok ilginç bir olay yaşandı. Ankara'da Başbakan Adnan Menderes'in huzurunda ilk kez karşılaşan Fenerbahçe ve Galatasaray kupayı kendi istekleriyle paylaştı. Bu ilginç olay 'yarım kupa hadisesi' olarak tarihe geçti.

İşte olayın öyküsü:

Bakmadan Geçme