200 Tır Gazze İçin Sınır Kapısında Bekliyor

Mısır Kızılayı Başkanı Khaled Zayed, 4'ü yakıt tırı olmak üzere yaklaşık 200 yardım tırının Kerem Şalom Sınır Kapısından Gazze'ye ulaşmasının beklendiğini açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürdüğü bir dönemde, insani yardımların Gazze'ye girişine sınırlı izin verildiği biliniyor.

SINIR KAPISINDA BEKLİYORLAR

5 Mayıs'ta düzenlenen roketli saldırının ardından kapatılan ve 8 Mayıs'ta yeniden açılan Kerem Şalom Sınır Kapısı'ndan yeni yardımlar geçebilecek. Khaled Zayed, Mısır Kızılayı Derneği Başkanı olarak, bu tır konvoyunun Kerem Şalom Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye ulaşmasını beklediklerini açıkladı.

GIDA MALZEMELERİ BOZULMAYA BAŞLADI

Mısır ve ABD, insani yardım malzemelerinin Refah Sınır Kapısı açılana kadar Kerem Şalom Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye ulaştırılması kararını aldı. Gazze'ye insani yardımların ve ticari malzemelerin ana giriş noktası olan Refah Sınır Kapısı, İsrail'in bölgedeki askeri saldırılarını arttırarak kapının Filistin tarafını kontrol altına almasından bu yana yaklaşık 3 haftadır kapalı.

Sınır kapının kapatılmasının ardından Gazze'ye ulaştırılması beklenen bazı gıda malzemeleri, sınır kapısında bekletilmesi nedeniyle çürümeye başladığı ifade edildi.

MUHABİR

Bakmadan Geçme