• Haberler
  • Ekonomi
  • 2023'te Türkiye'nin en zengin adamı olmuş, servetinin yarısını kaybeden İbrahim Erdemoğlu kimdir?

2023'te Türkiye'nin en zengin adamı olmuş, servetinin yarısını kaybeden İbrahim Erdemoğlu kimdir?

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Nisan 2023'te Forbes'in yaptığı çalışmaya göre 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ismi ve dünyanın 497'nci en zengin insanı olmuştu.

Forbes'in listesinde ise üçüncü sırada yine Erdemoğlu ailesinden. SASA’nın bir diğer patronu Ali Erdemoğlu 4.7 milyar dolarlık servetiyle dünyada 580’inci sırada kendine yer bulmuştu.

Listeye göre, Erdemoğlu ailesinin toplamda 10 milyar dolar olan servetinin 4'te 3'ü düşerek 2,5-3 milyar dolar bandına geriledi.

Erdemoğlu Holding'in bünyesinde SASA, Merinos Halı, Dinarsu ve Padişah Halı yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en zengin insanı olan SASA'nın patronu İbrahim Erdemoğlu, bir yıl içerisinde servetinin yarısını kaybederek liderlik koltuğunu Murat Ülker'e kaptırdı.

KİMDİR?

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, baba mesleği olan halı ticaretine üniversite yıllarında başladı. Üniversite eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde tamamladı. Hem çalışıp hem okuyan İbrahim Erdemoğlu babası Mehmet Erdemoğlu’nun ilke ve değerleri doğrultusunda iş hayatına yön verdi. 

İbrahim Erdemoğlu 1962 yılında Besni’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Gaziantep’te bitirdi. Aktif iş hayatına 1983 yılında başladı. 1998 yılında, bugün parça halı sektöründe dünya lideri olan Merinos Halı’yı kurdu. Parça halı ve iplik üretimindeki başarısının ardından 2005 yılında köklü bir duvardan duvara halı markası olan Dinarsu’yu Akkök Grup’tan devraldı. 2015 yılında polyester elyaf, filament, polyester bazlı polimerler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden olan  Sasa Polyester A.Ş. şirketinin  hisselerinin %51’ini Sabancı Holding’den satın aldı. Zorunlu pay alım teklifi sonrası Ağustos 2015 tarihi itibariyle Erdemoğlu Holding’in Sasa Polyester A.Ş’deki hisse oranı %84,80’e ulaştı.

Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Erdemoğlu doğduğu, büyüdüğü, gönülden bağlı olduğu şehirler ve insanları için çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirdi. Son olarak da Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini  hayata geçirdi.

Bakmadan Geçme