2024'te son buluyor! Ehliyette yeni dönem

31 Aralık 2024'e kadar ehliyet yenileme işlemlerini tamamlamayanlar, hem trafik cezalarıyla karşı karşıya kalacak hem de ehliyetlerini kullanamayacak.

2024'te son buluyor! Ehliyette yeni dönem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski tip ehliyetlerini henüz yenilememiş olanlar için son tarih hızla yaklaşıyor. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, bu tarihe kadar yenileme işlemi yapmayan sürücüleri ciddi yaptırımlar bekliyor. Eski sürücü belgelerinin yenilenmesi için belirlenen son tarih 31 Aralık 2024 olarak açıklandı. 1 Ocak 2016’dan önce alınan ehliyetlerin, bu tarihe kadar yeni tip ehliyetlerle değiştirilmesi gerekiyor. Daha önce pandemi sebebiyle süre 31 Aralık 2022'den itibaren 2 yıl uzatılmıştı, ancak bu kez ek bir süre uzatılması planlanmıyor.

Ehliyetlerini yenilemeyenlere uygulanacak ceza ise oldukça yüksek olacak. Eski tip ehliyetle trafikte yakalanan sürücülere şu anda 4 bin 64 TL olan ceza, 2024'te 12 bin TL’ye çıkacak. Bu sebeple sürücülerin son başvuru tarihine kadar işlemlerini tamamlamaları büyük önem taşıyor.

Ehliyet yenileme sürecinde sürücüler için belirlenen ücretler ise şu şekilde:

  • Eski tip sürücü belgesi yenileme ücreti: 15 TL
  • Yeni tip sürücü belgesi yenileme ücreti: 769 TL

Başvuru sürecinde gerekli belgeler arasında kimlik belgesi, eski sürücü belgesi, yeni alınmış sağlık raporu, biyometrik fotoğraflar ve gerekli harç makbuzları yer alıyor.

Bakmadan Geçme