• Haberler
  • Ekonomi
  • 2024'te Türkiye'nin en zengini olan Murat Ülker kimdir?

2024'te Türkiye'nin en zengini olan Murat Ülker kimdir?

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, dünyanın en zengin 500 insanının yer aldığı Forbes 500 listesini yayınladı. Forbes'a göre, Türkiye'nin en zengin 10 ismi de belli oldu. Listenin zirvesinde 5,2 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yer aldı. Murat Ülker kimdir? İşte detaylar...

Murat Ülker, Forbes dünyanın en zenginleri 2023 sıralamasında 534. sırada bulunurken, gerçek zamanlı listede 13 milyon dolar artırdığı servetini 5,1 milyar dolara çıkararak 570. sırada yer aldı.

Türkiye'nin en zenginleri zirvesinde 5,1 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yer aldı.

MURAT ÜLKER KİMDİR?

Murat Ülker, 1959 yılında İstanbul'da doğmuş Türk milyarder bir iş insanı ve sanayicidir. Ülker, aynı zamanda Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük gıda şirketi olan Yıldız Holding'in yönetim kurulu başkanıdır.

Murat Ülker, Ülker ailesinin oğlu olarak 21 Mart 1959'da İstanbul'da doğdu. Lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde, üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamladı.[4] 1982 yılında iş hayatına başlayan Murat Ülker, yurt dışında American Institute of Baking (AIB) ve Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft (ZDS) gibi okullarda sektörle ilgili eğitim çalışmalarına katıldı.

ABD’de Continental Baking şirketinde staj yaptı, bisküvi, çikolata ve gıda sektörüyle ilgili olarak, ABD ve Avrupa’da, üç yıl boyunca yaklaşık 60 fabrika ve tesiste incelemelerde bulundu. Ayrıca çeşitli International Executive Services Corps (IESC) projelerinde görev aldı.

Murat Ülker, Sabri Ülker'in 3 çocuğunun en küçüğüdür. Tıp doktoru Prof. Asaf Ataseven'in kızı Betül Ataseven ile evlidir. Yahya ve ikiz Mustafa ile Fatih  adlı üç oğlu vardır. Yahya, Koç Üniversitesinde ekonomi-işletme tahsili yapmakta iken; Mustafa Özel Üsküdar Amerikan Lisesi'nde ve Fatih Özel Sev Amerikan Koleji'nde, eğitim görmektedir.

Ablası Ahsen,  Ülker yöneticisi Orhan Özokur ile evli olup; Ali, Ömer ve Ahmet adlı evlatlara sahiptir. Ağabeyi Ali, henüz 9 yaşında geçirdiği bir ev kazasında ölmüştür. Ailenin tek erkek varisi olarak babasının yerine geçmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile liseden sınıf arkadaşıdır. Ayrıca yeğeni Ahmet Özokur ile eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kızı Sefure evlidir. Fakat 12 Mayıs 2015'te Ahmet Özokur ve Sefure Davutoğlu çifti tek celsede boşanmışlardır. Ahmet Özokur, 650 milyon dolarlık servetiyle Türkiye'nin 49'uncu en zengin kişisidir.

Hobileri arasında ailesiyle seyahat etmek ve yelken olan Murat Ülker, sosyal medyayı da etkin bir şekilde kullanıyor. Ülker'in ayrıca hat sanatı ve modern resim de dahil olmak üzere geniş bir sanat koleksiyonu bulunuyor.

Bakmadan Geçme