• Haberler
  • Ekonomi
  • 2024 Yılındaki Ekonomik Duruma İlişkin Demirtaş'tan Sonra Bir Uyarı da Kurtoğlu'ndan

2024 Yılındaki Ekonomik Duruma İlişkin Demirtaş'tan Sonra Bir Uyarı da Kurtoğlu'ndan

Türkiye'nin ekonomik nabzını tutan ünlü ekonomistler, vatandaşlara ve ekonominin patronlarına 2024 yılı konusunda önemli uyarı ve tavsiyelerde bulunuyor.

Ekonominin patronları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan Türkiye ekonomisinin iyiye gittiği yönünde açıklamalarda bulunurken ekonomistler, Şimşek ve Erkan ile aynı fikirleri paylaşmıyor.


Şimşek ve Erkan, birçok konuşmasında ekonominin en önemli göstergelerinden birisi olarak bilinen enflasyonun düşüş eğiliminde olduğuna dikkat çekerken ekonomistlerin özellikle 2024 yılı için uyarıları peş peşe gelmeye başladı.


Türkiye’nin en çok tanınan ve sözüne itibar edilen isimlerinden birisi olan Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın 2024 yılının Türkiye için ekonomik olarak zorlu geçeceği uyarısının ardından bu yıla yönelik bir uyarı da Ekonomist Ramazan Kurtoğlu’ndan geldi.


2024 yılında işsizliğin artacağına dikkat çeken Demirtaş, ”Ekonomik olarak ülkece çok zorlu bir yıla giriyoruz. Ama iyi haberim de var. Sonuna kadar okuyun. İşsizlik Artacak. Bazı insanlar işlerini Kaybedecek, Zombi Şirketler Batacak. Kredi daha da zor bulunacak. ? Ucuz Paraya alışanlar Ağlayacak. ama eğer benim yıllardır söylediğim yapısal reformlar yapılır ve doğru para politikasına devam edilirse yılın ikinci yarısı hafif kıpırdanma başlayacak ve 2025 yılı daha iyi olacak. Yok eğer yapısal reformlar yapılmaz veya yarıda kesilirse ACI devam edecek.” uyarılarında bulunmuştu.


Ev Almayın, Ek İş Öğrenin


Ekonomist Dr. Ramazan Kurtoğlu, özellikle 2024 yılı ekonomik gelişmelerine ilişkin kendisine çok fazla soru yöneltildiğini belirterek açıklamalarda bulundu.
Sosyal medya hesabından vatandaşları 2024 yılı konusunda uyaran Kurtoğlu’nun uyarıları dikkat çekti.
Parası olan vatandaşların 2024 yılında hiçbir şekilde parasını harcamaması, elinde tutması tavsiyesinde bulunan Kurtoğlu, dar gelirlilerin de mutlaka ek iş yapması, ev hanımlarının ise iş öğrenmesi tavsiyesinde bulundu.


Kurtoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;


“2024’te ev almayın büyük şehirlerden hiç almayın. Otomobil için bir aciliyetiniz yoksa Eylül ayını mutlaka görün. Paranız varsa 202’te harcamamaya bakın. Dar gelirliler ek iş yapın, el becerileri geliştirin, çalışmayan hanımlar iş öğrenin."

Bakmadan Geçme