• Haberler
  • Yerel
  • 300 Bin Liraya Satışa Çıkartılan Kurbanlık Develer Yok Satıyor

300 Bin Liraya Satışa Çıkartılan Kurbanlık Develer Yok Satıyor

Kurban bayramına 20 günden fazla bir zaman dilimi olmasına rağmen 20 kurbanlık deveden 18'ini satan besiciler ilgiden memnun.

Milyonlarca Müslümanla birlikte ihtiyaç sahibi yüzbinlerce insanın heyecanla beklediği Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban pazarlarında da hareketlilik yaşanmaya başlandı. Türkiye'nin dört bir tarafından büyükşehirlere akın eden kurban satıcıları, özenle besleyip kurbana hazır hale getirdikleri hayvanlarını satışa çıkardılar.

Besiciler, bu sene sadece küçükbaş ve büyükbaş hayvanları pazara çıkarmakla kalmadı özellikle Aydın ve Afyonkarahisar bölgesinde revaç gören develeri de kurbanlık olarak pazarda görücüye çıkardı.

KURBANLIK DEVELERE YOĞUN İLGİ

Adıyaman'ın Besni ilçesinde kurulan hayvan pazarına develerini getiren besiciler, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların güçlükle satıldığı bir dönemde develerin adeta kapış kapış gittiğine dikkat çekiyor.

Yıllardır Besni ilçesinde kurbanlık hayvan satışı yaptığını belirten Murat Nalman, Antalya, İzmir, Çanakkale ve Aydın gibi farklı bölgelerden toplayarak kurbanda satmak için getirdiği develere vatandaşların çok yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çekiyor.

Türkiye'de insanların kurbanlık olarak deve kesmeye alışık olmadığı için sipariş üzerine deve getirmeye gayret ettiğini dile getiren Nalman, kurban bayramına 20 günden fazla bir zaman dilimi olmasına rağmen 20 kurbanlık deveden 18’ini sattığını ve gösterilen ilgiden memnun olduğunu vurguladı.

Kurbanlık deve fiyatlarının hayvanın büyüklüğüne göre değiştiğini ifade eden Nalman, develeri 200 ila 300 bin TL arasında fiyatlara sattığını söyledi.

Bakmadan Geçme