• Haberler
  • Gündem
  • 4.7 ve 4.1'lik Depremlerle Sarsılan Sivas'ta Okullar Tatil Edildi mi? 

4.7 ve 4.1'lik Depremlerle Sarsılan Sivas'ta Okullar Tatil Edildi mi? 

Sivas'ta meydana gelen, can ve mal kaybının yaşanmadığı 4.7 ve 4.1'lik depremlerin ardından okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

Türkiye adeta beşik gibi sallanıyor. Dün Malatya merkezli gerçekleşen ve Elazığ, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır ve Adıyaman'da da hissedilen 5.9 şiddetindeki depremin ardından Elazığ ve Malatya’da okullar tatil edilmişti.

Sivas’ta da bugün 10 dakika arayla 2 deprem meydana geldi. 

Afad'ın verilerine göre, merkez üssü Sivas'ın merkez ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Saat 11.29'da kaydedilen sarsıntı, yerin 10.57 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Öte yandan, merkez üssü olarak Sivas'ın Akpınar ilçesini işaret eden Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 4.7, derinliğini ise 3.6 kilometre olarak açıkladı.

Sivas, bu depremden sadece 10 dakika sonra ikinci bir depremle daha sarsıldı. Saat 11.39'da 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Afad'a göre deprem, yerin 22.98 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

SİVAS’TA OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Yaşanan depremin ardından il genelindeki bir çok okulda öğrenciler öğretmenlerle birlikte kendilerini dışarı attı.
Malatya ve Elazığ’da olduğu gibi Sivas’ta da okullar tatil edilecek mi? Sorusunun cevabı merak konusu oldu.

Sivas Valisi Yavuz Şimşek, depremlerin ardından yaptığı açıklamada şu ana kadar olumsuz bir durumun bildirilmediğini belirtti. 
Vali Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Gürün ilçesinde 4.0 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şuana kadar bildirilen olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerine yer verildi.

Sivas Valiliği daha sonra yaptığı açıklamda okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.
 

Bakmadan Geçme