• Haberler
  • Gündem
  • 4 Saatlik Görüşme Sonrasında CHP'li İsmin Yaptığı Açıklama Bakan Şimşek'i Küplere Bindirdi

4 Saatlik Görüşme Sonrasında CHP'li İsmin Yaptığı Açıklama Bakan Şimşek'i Küplere Bindirdi

Günlerdir beklenen CHP heyeti ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görüşmesi, önceki gün gerçekleşti. 4 saat 15 dakika süren kritik zirve sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'nin açıklamaları Bakan Şimşek'i fena kızdırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında gerçekleşen kritik zirvenin yankıları devam ediyor. Heyet adına görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'ye Bakan Şimşek'ten tepki geldi.

Görüşmeden sonra düzenlediği basın toplantısında görüşmenin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Karatepe'yi hedefine alan Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

CHP heyeti ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine görüştüğünü ve kendilerine geniş kapsamlı sunum yaptıklarını belirten Şimşek,

açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle kabul ettiğim CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yalçın Karatepe’yi protokol kurallarını uygulamadan binanın girişinde karşıladım ve makamda görüştüm. Görüş ve önerilerini dinlediğimiz 4 saati aşan görüşmede gündeme getirilen tüm konularla ilgili perspektifimizi şeffaf bir şekilde kendilerine anlattık. Önerilerini, demokratik nezaket ve ekonomik-mali gerçekler kapsamında not ettik. Ayrıca uyguladığımız ekonomi programımıza ilişkin detaylı bir de sunum yaptık. Ancak sonrasında görüşmeye ilişkin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik. Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez."

ROL KARMAŞASI YAŞANDI!

Öte yandan AK Parti Artvin Milletvekili ve eski Bakan Faruk Çelik de görüşmeye ilişkin CHP heyetine tepki gösterdi.

Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "İktidar muhalefet diyaloğu demokrasilerde önemlidir. Ancak, CHP heyetinin Hazine Maliye Bakanımız ile görüşmelerden sonra yaptıkları açıklamalar etrafındaki tartışmaları hayretle izliyorum. CHP heyetinin açıklamalarından bir talimat listesi ile görüşmeye gittikleri anlaşılıyor. Burada bir rol karmaşası yaşandığı açık. İktidarın görevi politikaları belirlemek ve uygulamak, muhalefetin görevi iktidarın göremediğini düşündüğü şeyleri dillendirmek ve eleştirmektir. Bir talimat listesi dayatmak değil. Bu tutum Cbşknımız ve hükümetimizin iyi niyeti ile bağdaşan bir yaklaşım değildir. Bu bir diyalogda değildir. Siyasi istismardır, popülizmdir. Ekonomimizin en son ihtiyaç duyduğu şeylerdir." ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme