• Haberler
  • Dünya
  • 4 Yıl Sonra İlk Kez Cuma Hutbesi Veren Hamaney İslam Dünyasına Çağrı Yapıp İsrail'e Meydan Okudu!

4 Yıl Sonra İlk Kez Cuma Hutbesi Veren Hamaney İslam Dünyasına Çağrı Yapıp İsrail'e Meydan Okudu!

İran'ın başkenti Tahran'da binlerce kişiye cuma namazı kıldıran Ayetullah Ali Hamaney, hutbede İsrail'e ciddi mesajlar verdi. Hamaney, 'İran'ın İsrail'e saldırısı yasaldır. Düşman başarılı olursa başka ülkelere de saldıracak. Gerekirse İsrail'i yine vuracağız' ifadelerini kullandı.

Dünyanın gözü İran'ın dini lideri Hamaney'in 4 yıl sonra ilk kez vereceği cuma hutbesine çevrildi. Minbere çıkan Hamaney, sözleriyle İsrail'e meydan okudu.

İslam dünyasına birlik çağrısı yapan Hamaney, "İran İslam Cumhuriyeti'nin düşmanı, Filistinlilerin de düşmanıdır, Mısır'ın da düşmanıdır, Lübnan'ın da düşmanıdır. Suriye'nin de Yemen'in de düşmanıdır. Düşman aynı. Yüzleri farklı ama düşman aynı. Bazılarında psikolojik savaş uyguluyorlar, bazılarında ekonomik savaş, bazılarında bomba yağdırıyorlar, bazen de gülümsemeyle bunu yapıyorlar. Düşman aynı, emir tek yerden geliyor. Bu, bütün İslam dünyası için çok ciddi bir alarm. Birlik olmalıyız. Bugün Filistinli ve Lübnanlı kardeşlerimize dayanışma göstermeliyiz" dedi.

GEREKİRSE YİNE VURURUZ

İran'ın gerekirse yine İsrail'i yine vuracağını vurgulayan Hamaney, "Tüm bu saldırılar uluslararası hukuka aykırı. Filistin ve Lübnanlıların kendini savunma hakkı var. Birkaç gün önce bizim silahlı kuvvetlerimizin yaptığı saldırı tamamen meşru ve yasaldı. Siyonist rejime saldırımız en hafif saldırımızdı. Siyonist rejim durmadan suç işliyor. Bu rejime karşı her türlü önlemin alınması gerekir. Acele etmeyeceğiz. Neyin doğru olduğunu hesaplayacağız. Tereddüt de etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme