• Haberler
  • Gündem
  • 7 Asgari Ücretli Bir Araya Gelse Büyükbaş Kurban Kesemiyor!

7 Asgari Ücretli Bir Araya Gelse Büyükbaş Kurban Kesemiyor!

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada iktidara ekonomi üzerinden yüklendi. Yaklaşan kurban bayramı öncesi kurbanlık fahiş fiyatlara ulaştığını belirten Tekir, Ankara örneğini vererek ülkenin içinde bulunduğu ekonomik tabloyu gözler önüne serdi.

Milletin gündeminde kurban olduğunu ancak iktidarda böyle bir gündemin olmadığını belirten Tekir, şunları söyledi:

ANKARA’DA BÜYÜKBAŞK KURBANLIK FİYATLARI YÜZDE 238, KÜÇÜKBAŞ YÜZDE 300 ARTTI

Kurban Bayramı yaklaşıyor, milletimizin gündeminde kurban var. Ey iktidar sahipleri sizin gündeminizde de var mı? Ankara’da büyükbaş kurbanlık fiyatları % 238, küçükbaş kurbanlık fiyatları ise % 300 arttı. Diyanet İşleri Başkanlığı, inancımızın da emrettiği üzere bir hatırlatmada bulundu.

ASGARİ ÜCRETLİ BÜYÜKBAŞ KESEMİYOR

Bir büyükbaş kurbana en fazla 7 kişi ortak olabilir. Bu zaten milletimizin de malumu. Kurban fiyatlarına baktığımızda ise; büyükbaş kurbanlıkların fiyatlarının 130 bin TL ile 250 bin TL arasında değiştiğini görmekteyiz.

7 Asgari Ücretli Bir Araya Gelse Büyükbaş Kurban Kesemiyor!

Değerli arkadaşlar; yedi asgari ücretli, 17 bin TL’den bütün maaşlarını ortaya koysa bile, bir büyükbaş kurban kesemiyor! Varın 10 bin lira maaş alan emeklinin hesabını siz yapın! Milleti kurban kesemez hale getiren bu politikaya yazıklar olsun! Üretime önem vermeyen, üreticiyi desteklemeyen politikaların acı sonucu budur! En acısı ise bu yanlış politikaların yükünün aziz milletimize çektirilmesidir. 

EMEKLİLER EMEKLİ MAAŞI İLE HİSSE ALAMIYOR

Hani Almanya ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler bizi kıskanıyordu? Almanya ve Avrupa Birliğinde bir emekli, maaşının 10 da 1’i ile kurbanını alabilirken, ülkemizde ise bir emekli, maaşının tamamı ile bir büyükbaş kurban hissesi alamıyor. Bu ne güzel kıskançlık böyle.

7 Asgari Ücretli Bir Araya Gelse Büyükbaş Kurban Kesemiyor!

TÜİK verilerine göre 2022-2023 yıllarında büyükbaş hayvan varlığımız yaklaşık 500 bin; küçükbaş hayvan varlığımız ise yaklaşık 4 milyon azalmış. Süt üretimimiz yaklaşık 100 bin ton azalmış. Allah aşkına böylesine miyobik politikaların sonucunun başka türlü olmasını mı bekliyorsunuz? Bir ülkede duyarsız ve umarsız bir yönetim olursa; o ülkenin emeklisi kurbanını kesemez, çocukları süt içemez. Bu, bu kadar basit bir hesaptır."

MUHABİR

Bakmadan Geçme