7 Bin 397'si Firari 25 Bin Kişi Yakalandı

İstanbul'da, 1,5 aylık dönemde yapılan çalışmalar kapsamında çeşitli suçlardan aranan 7 bin 397'si firari olmak üzere toplam 25 bin 27 kişi yakalandı.

Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olmasının ardından yurt içi ve yurt dışı bazlı suç örgütleri, terör örgütleri ve suça bulaşan ve aranan kişilere yönelik çok büyük çaplı operasyonlar gerçekleştirilmeye başlandı.
Bakan Yerlikaya, hemen her gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla gerçekleştirilen operasyonlar ve çökertilen suç örgütleri hakkında bilgi paylaşırken il emniyet müdürlükleri de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bakan Yerlikaya'dan alınan talimat ve destek doğrultusunda suça bulaşan ve aranan kişilerin yakalanması çalışmalarına hız veren emniyet mensupları İstanbul'da son 1,5 ayda düzenledikleri operasyonlarla 25 binden fazla kişiyi yakaladı.

İstanbul'da, 1,5 aylık dönemde yapılan çalışmalar kapsamında çeşitli suçlardan aranan toplam 25 bin 27 kişi yakalandı.
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği koordinesinde, il genelinde 1 Ocak-15 Şubat'ta haklarında çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan kişilerin yakalanması için çalışma yapıldı.

Belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipler, 1,5 aylık dönemde, aralarında dolandırıcılık suçundan 68 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişinin de yer aldığı toplam 25 bin 27 kişiyi gözaltına aldı.

Bu şüphelilerin 7 bin 397'sinin firari hükümlü olduğu belirlendi.

Çeşitli polis merkezlerinde işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Bakmadan Geçme