• Haberler
  • Yerel
  • 94 Yaşında Kanseri Yenerek Sağlığına Kavuştu

94 Yaşında Kanseri Yenerek Sağlığına Kavuştu

Malatya'da, kolon kanseri tanısı konulan 94 yaşındaki Mehmet Yüksek yapılan başarılı operasyon sonrası sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Malatya'da yaşayan ve 5 çocuk babası olan 94 yaşındaki Mehmet Yüksek, yaklaşık bir buçuk yıl önce rahatsızlığı nedeniyle Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

TABURCU EDİLDİ

Hastanede yapılan tetkikler sonucunda kolon kanseri teşhisi konulan Yüksek, hızlı bir şekilde tedavi sürecine alındı. Başarılı bir operasyon geçiren ancak sonrasında oluşan fıtık nedeniyle tekrar hastaneye başvuran Yüksek, geçirdiği ikinci operasyonla sağlığına kavuştu.

TÜM HASTANE ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Tedavi sürecinin ardından taburcu edilen Yüksek, evine dönmek için sevinçli olduğunu belirterek, kendisine yardımcı olan tüm hastane çalışanlarına ve doktorlara teşekkür etti. Operasyonları gerçekleştiren Cerrahi Onkoloji Uzmanı Mehmet Onur Gül ise Yüksek'in tedavi sürecine dair bilgiler vererek, 65 yaş üstü hastaların ameliyatlarının Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarıyla gerçekleştirildiğini vurguladı.

94 Yaşında Kanseri Yenerek Sağlığına Kavuştu

KOLON KANSERİ NEDİR?

Kalın bağırsak ya da kolon kanseri, dünyada en çok rastlanan kanser türleri arasında bulunur. Kadın ve erkeklerde özellikle 50 yaş üstünde daha sıklıkla görülen bir kanser türüdür. 

Sindirim sisteminin anüsle bağlanan son noktası olan kalın bağırsak, ortalama 1,5 ile 2 metre uzunlukta bir organdır. Kalın bağırsak, kolon ve rektumdan meydana gelmektedir.

REKTUM NERESİDİR?

Kalın bağırsağın anüsten önceki son 12 santimetrelik dışkının depolandığı kısmına denir. Kolon ise rektum dışındaki diğer kalın bağırsak bölümüdür. İnce bağırsaktan büyük ölçüde sindirilmiş halde gelen besinler, kolon bölgesinde tekrar ayrıştırılmakta, su ve mineraller alındıktan sonra geriye kalan kısmı, anüs yoluyla atılması için rektumda depolanmaktadır.

Kalın bağırsakta kolon bölümünde ortaya çıkan kansere, kolon kanseri denmektedir. 

Bakmadan Geçme