• Haberler
  • Dünya
  • ABD: İran ve Kuzey Kore'nin Rusya'ya Desteğini Kesmek İçin Elimizden Geleni Yapacağız

ABD: İran ve Kuzey Kore'nin Rusya'ya Desteğini Kesmek İçin Elimizden Geleni Yapacağız

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Washington'da gerçekleştirdiği görüşme sonrası basın toplantısı için kamera karşısına geçti. Blinken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kuzey Kore ziyaretinin ve Ukrayna'daki savaşta Rusya'ya verilen desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırganlığını sürdürmek için destek arayışında olduğunu ve Kuzey Kore ile İran gibi ülkelerin Rusya'ya sağladığı desteği kesmek için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

RUSYA'YA SİLAH SAĞLIYORLAR

Blinken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşme sonrasında yaptığı basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırganlığını sürdürmek için destek arayışında olduğunu ve Kuzey Kore ile İran gibi ülkelerin Rusya'ya silah sağladığını belirtti.

PUTİN'E VERİLEN DESTEĞİN SON BULMASI LAZIM

Bu ülkelerin Rusya'ya sağladığı desteği kesmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Ayrıca Blinken, Çin'in Avrupa ile daha iyi ilişkiler istediğini ancak aynı zamanda Avrupa'nın güvenliğini tehdit ettiğini söyledi. Savaşın devam etmesini sağlayanın bu desteğin olduğunu ve savaşı sona erdirmenin en hızlı yolunun Putin'e verilen desteğin son bulması olduğunu belirtti.

DESTEĞİ KESMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Bu nedenle İran ve Kuzey Kore gibi ülkelerin sağladığı desteği kesmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Blinken'in açıklamasının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ikili bir zirve gerçekleştirmek üzere Pyongyang'a vardığı saatlerde gelmesi, Rusya ve Kuzey Kore'ye mesaj olarak yorumlandı.
 

Bakmadan Geçme