• Haberler
  • Dünya
  • ABD İstihbaratı: İsrail Hamas'ı Yok Etmekten Çok Uzak

ABD İstihbaratı: İsrail Hamas'ı Yok Etmekten Çok Uzak

ABD istihbarat verilerine göre, İsrail'in 7 Ekimden bu yana ortaya koyduğu saldırı ve çatışmalar sonucunda Hamas güçlerini yok etmekten çok uzak olduğu belirtildi.

İsrail güçlerinin üç aydan uzun süredir devam eden saldırıları sebebiyle 25 bin Filistinlinin öldüğü Gazze'de, Hamas savaşçılarının yüzde 20 ile 30'unun öldürüldüğü görüldü. Bu oranın İsrail'in "Hamas'ı yok etme amacından çok uzakta" olduğu vurgulanıyor.

HAMAS'I YOK ETME AMACINDAN UZAKTALAR

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Hamas'ın gücüne yönelik ABD istihbarat kaynaklarından alınan bilgiler aktarıldı. Wall Street Journal gazetesinin haberinde, Hamas'ın İsrail'e ve İsrail güçlerine "aylarca saldıracak kadar cephaneye sahip olduğu" belirtildi. Gazze'nin bazı bölgelerinde polis gücünün yeniden sağlanmaya çalıştığı ileri sürüldü.

İSRAİL'İN TEK DERDİ HAMAS DEĞİL

ABD'nin açıkladığı veriler ve savaşın gidiaşatını inceleyen uzmanlar; İsrail'in 7 Ekimden bu yana uyguladığı strateji dikkate alındığında, hedefinin belirttiği gibi sadece Hamas güçlerini yok etmekten ziyade Gazze'de yaşayan yüm Filistinlilerin oradan çıkmasını temin etmek olduğu belirtiyor. 

Bakmadan Geçme