• Haberler
  • Dünya
  • ABD Kongresi'nde Skandal! Gazze Kasabı Netanyahu Dakikalarca Ayakta Alkışlandı

ABD Kongresi'nde Skandal! Gazze Kasabı Netanyahu Dakikalarca Ayakta Alkışlandı

Gazze'de on binlerce masum insanı katleden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD kongresinde kahraman gibi karşılanarak dakikalarca ayakta alkışlandı.

Orta Doğu'yu kana bulayan, 7 Ekim'den bu zamana kadar Filistin'de taş taş üstünde bırakmayan ve bu zamana kadar 40 bine yakın masum insanı katleden, dünya kamuoyunda da Gazze Kasabı olarak adlandırılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'ne konuşmacı olarak katıldı.

Kongre'de senatör ve tüm dünyanın gözü önünde katliam yapan bir devlet başkanını dakikalarca ayakta alkışlayarak bir skandala imza attı.

Görev süresi boyunca katliama her türlü askeri techizat ve maddi anlamda destek veren ABD Başkanı Joe Biden'ı unutmayan Netanyahu, "Başkan Biden’a gururlu bir Siyonist olduğu için teşekkür ediyorum" diyerek Biden'a teşekkür etmeyi ihmal etmedi. 

Netanyahu'nun hedefinde ise ABD üniversitelerinde İsrail aleyhine protesto gösterisi düzenleyen üniversite öğrencileri ve akademisyenler vardı. Netanyahu, üniversitelerde barışçıl protestolarda polis tarafından dayak yiyen, yerlerde sürüklenen, ters kelepçelenen Amerikalı öğrencilere ve profesörlere "Kullanışlı aptallar" diyerek hakaret etmekten de geri durmadı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme