• Haberler
  • Dünya
  • ABD ve Avrupa Ülkelerinin Neden Ukrayna'ya Koşulsuz Şartsız Destek Verdiği Belli Oldu!

ABD ve Avrupa Ülkelerinin Neden Ukrayna'ya Koşulsuz Şartsız Destek Verdiği Belli Oldu!

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş 2 yılını geride bırakırken başta ABD olmak üzere birçok Avrupa ülkesi, NATO ve AB Ukrayna'ya maddi ve askeri teçhizat anlamında çok büyük destek veriyor. Kamuoyu ABD ve Avrupa ülkeleri neden Ukrayna'ya destek veriyor? Sorusunun cevabını merak ederken cevap ABD'li Senatörden geldi.

Rusya ile Ukrayna arasında savaşın başladığı ilk günden itibaren tarafını açık ve net bir şekilde belli eden ABD ve Avrupa ülkeleri savaşta Ukrayna'ya her türlü maddi ve manevi destek vermeye devam ediyor.

Milyonlarca dolarlık maddi yardımın yanı sıra askeri teçhizat yardımında bulunan bunlarla da yetinmeyip Ukrayna ordusunda savaşmak ve orduyu eğitmek üzere askeri personel de gönderen ABD ve Avrupa ülkelerinin neden Ukrayna'ya bu denli destek verdiği belli oldu.

Almanya meclisinde ayakta alkışkanan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, ABD başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamından istediği yardımı kolaylıkla alıyor.

ABD Senatörü Lindsey Graham, yaptığı açıklamada neden Ukrayna'ya destek verdiklerini de bir anlamda itiraf etmiş oldu.

UKRAYNA'DA 10-12 TRİLYON DOLARLIK KRİTİK MADEN VAR

CNN Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy'un paylaştığı bilgilere göre 

ABD Senatörü Graham yaptığu açıklamada, "Ukrayna'da 10-12 trilyon dolarlık kritik maden var. Avrupa'nın en zengin ülkesi olabilirler. O parayı Putin ve Çin’e versinler istemiyorum. Şimdi Ukrayna'ya yardım edersek hayalini kurduğumuz en iyi iş ortağı olabilirler. Putin ve Çin'e verilebilecek 10-12 trilyon dolarlık kritik maden varlığı Ukrayna ve Batı tarafından kullanılabilir. Ukrayna'nın nasıl sonuçlanacağı çok önemli. Kaybetmeyi göze alamayacağımız bir savaşı kazanmalarına yardım edelim." açıklamasında bulundu.

Bu açıklamalar aslında ABD ve diğer Avrupa ülkelerinin Ukrayna'nın kritik madenlerine sahip olmak için destek verdiklerinin de bir itirafı niteliğinde.

Bakmadan Geçme