ABD ve İngiltere Yemen'i Ateş Yerine Çevirdi

ABD ve İngiltere güçleri, Kızıldeniz'deki saldırıları gerekçe göstererek Yemen'deki Husilere yönelik 73 hedefe saldırı gerçekleştirdi.

Kızıldeniz'de yaşanan saldırılarını gerekçe gösteren ABD ve İngiltere orduları, Yemen'in başkenti Sana dahil çok sayıda kenti karadan ve denizden vurdu. Yemen'i cehenneme çeviren saldırılarla ilgili açıklamada bulunan İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere'nin düzenlediği saldırılarda 5 mensubunun öldüğünü duyurdu.

YEMEN'E 73 SALDIRI GERÇEKLEŞTİRDİLER


Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, televizyon kanalına yaptığı açıklamada, bölgedeki gelişmelere ilişkin bilgi verdi. Seri, "ABD ve İngiltere'nin, İsrail'in Gazze'de işlediği suçların devamına verdiği destek bağlamında Yemen'e 73 saldırı gerçekleştirdiğini" ifade etti.

YEMENLİ 5 KİŞİ ÖLDÜ, 6 KİŞİ YARALANDI


Saldırılarda başkent Sana, Hudeyde, Taiz, Hacce, Sada illerinin hedef alındığını belirten Seri, saldırılar sonucu Husilerden 5 kişinin öldüğünü, 6 kişinin ise yaralandığını kaydetti.

BIDEN: SALDIRI TALİMATINI BEN VERDİM

Saldırıyla ilgili konuşan ABD Başkanı Biden, "Bugün, talimatımla, ABD ordu güçleri İngiltere ile birlikte ve Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da desteğiyle Yemen'de Husi isyancıları tarafından kullanılan bazı hedeflere hava saldırısı düzenledi" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme