• Haberler
  • Gündem
  • ABD'ye Kaçan Eylem Tok ve Oğlu Bugün Mahkeme Karşısına Çıkıyor

ABD'ye Kaçan Eylem Tok ve Oğlu Bugün Mahkeme Karşısına Çıkıyor

İstanbul'da meydana gelen kazada, yazar Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un kullandığı araç, Oğuz Murat Acı'nın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Kazada ayrıca 4 kişi yaralanmıştı. Kazanın ardından ABD'ye kaçan anne Eylem Tok ve 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, bugün ABD'de mahkemeye çıkacak.

Türkiye'nin gündeminde geniş yankı uyandıran kazada yeni bir gelişme yaşandı.

Emniyet şeridinde ATV motorunu kontrol eden bir gruba çarparak 1 kişinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve annesi ünlü yazar Eylem Tok, kazadan 106 gün sonra ABD'de yakalanmıştı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

Bugün saat 18:00'de Boston'da hakim karşısına çıkacak olan Tok ve oğlu, Türkiye'nin iade talebi ve sunduğu delillerle ilgili bir duruşmaya katılacak.

ABD'ye Kaçan Eylem Tok ve Oğlu Bugün Mahkeme Karşısına Çıkıyor

KÜBA'YA GİTMEK İSMEK İSTEDİLER

Reuters'ın haberine göre, tutuklandıkları sırada Tok ve oğlu, Boston'da yıllık ücreti 46 bin dolar olan bir özel okulu ziyaret etmeye hazırlanıyordu. Tok'un üzerinde bulunan 5 bin dolarlık nakit para da polis tutanaklarına geçti.

Mahkeme belgelerine göre, Türk yetkililer, Tok ve oğlunun ABD'den sonra Küba'ya gitmek için sahte pasaport almaya çalıştığını düşünüyor.

TÜRKİYE'YE İADESİ MÜMKÜN DEĞİL

Tok'un avukatı Brendan Kelley, Tok'un serbest bırakılması gerektiğini savunarak, Türk kanunlarına göre ebeveynlerin çocuklarını korumak için yaptıklarının suç sayılmadığını ve bu nedenle ABD ile Türkiye arasında iadenin mümkün olmadığını iddia etti.

ABD'ye Kaçan Eylem Tok ve Oğlu Bugün Mahkeme Karşısına Çıkıyor

NE OLMUŞTU?

İstanbul Eyüpsultan'da, 1 Mart'ta kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak Oğuz Murat Aci'nin ölümüne, İ.G., T.A., S.K. ve H.T.'nin yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. ile annesi Eylem Tok kaza sonrası İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a kaçmış, ardından ise Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gitmişlerdi.

Bakmadan Geçme