ABD'yi Hortum ve Kasırga Vurdu! 19 Ölü

Hemen her yıl büyük doğal afetlerle mücadele etmek zorunda kalan ABD'de etkili olan kasırga ve hortum 19 kişinin ölümüne neden oldu.

Dünyanın süper gücü Amerika, doğal afetlere yenik düşüyor.

Her yıl onlarca kişinin hayatını kaybettiği afetlere bir yenisi daha eklendi. ABD’nin Texas, Arkansas, Oklahoma ve Kentucky eylatlerinde günlerdir etkiliolan hortum ve kasırgalarda en az 19 kişinin hayatını kaybettiği bir çok kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

ABD’de 4 eyalette etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle can kayıpları her geçen saat giderek artıyor.

Texas, Arkansas, Oklahoma ve Kentucky eylatlerini vuran hortum ve kasırgalarda ilk belirlemelere göre en az 19 kişi hayatını kaybetti. Arkansas’ta 8, Texas’ta 7, Oklahoma’da 2 ve Kentucky’de 2 kişinin öldüğü bildirildi.

Teksas Cooke İlçesi Şerifi Ray Sappington, ölenlerin arasında iki ve beş yaşında iki çocuk ve aynı aileden üç kişinin bulunduğunu söyledi.
Saatte 235 kilometre hıza ulaşan rüzgarlarda çok sayıda kişi yaralanırken, dün birçok eyalette neredeyse 500 bin kişi elektriksiz kaldı.

Ulusal Hava Durumu Servisi, olumsuz hava koşullarının ülkenin doğusunu da etkisi altına alacağını ve fırtına ve dolu uyarısında bulundu.

Bakmadan Geçme