Abdullah Gül Saadet Partisi'nin Başına mı Geçiyor?

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 3 siyasi partiyi birleştirerek genel başkan olarak başına geçeceği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Abdullah Gül, genel başkanlığı bırakacağını açıklayan Temel Karamollaoğlu'nun yerine Saadet Partisi'nin başına mı geçecek sorusunun cevabı kamuoyunda merak konusu oldu.

Uzun süredir siyaset sahnesinde görünmeyen 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeniden aktif siyasete dönmeye karar verdiği iddia ediliyor.
Abdullah Gül’ün DEVA, Gelecek ve Saadet Partilerini birleştirip tek çatı altında toplayarak genel başkanlık görevini üstleneceği iddiası siyaset gündemine bomba gibi düştü.

TV100 köşe yazarı Barış Yarkadaş, önemli bir iddia ortaya attı. Özellikle DEVA Partisi’nin kuruluş aşamasında ‘partinin gizli lideri’ olarak ismi çok fazla anılan Abdullah Gül’ün yeni bir siyasi hamle içerisinde olduğu iddiası gündemde biranda yerini aldı.

1991-2007 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde beş dönem Kayseri Milletvekili olarak hizmet veren ve 2001'de AK Parti'nin kuruluşunda rol alan isimlerden biri olan Abdullah Gül, 2002'de Başbakan olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 58'nci Hükümeti'ni kurdu.
28 Ağustos 2007 tarihinde ise Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye'nin 11'nci Cumhurbaşkanı seçildi. 

Cumhurbaşkanlığı dönemi sona erdikten sonra adeta siyasetten elini eteğini çeken Abdullah Gül’ün ismi çatı aday olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha gündeme gelmişti. Özellikle CHP tabanının çok büyük bir tepki gösterdiği Gül’ün ismi şimdi de genel başkanlık için geçiyor iddiası ortaya atıldı.

Adı geçen 3 partinin 2024 yerel seçimlerinde başarısız bir tablo sergilemesinin bu kararda etkili olduğu öne sürülürken iddiaların gerçekliğini araştırdık.

SAADET PARTİSİ'NDE BÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN DEĞİL!

Saadet partili kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre iddialar gerçeği yansıtmıyor.
Nitekim Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sağlık sorunları nedeniyle genel başkanlık görevini bırakacağını açıklamıştı.
Bu kapsamda Saadet Partisi, 30 Haziran’da gerçekleştirilmek üzere Olağanüstü Kongre kararı almıştı.

Saadet Partisi’nde Genel Başkan adayı henüz kamuoyuna açıklanmazken Temel Karamollaoğlu bir televizyon programında yaptığı açıklamada tek aday belirleneceğini ve bu adayın merhum lider Necmettin Erbakan ile yakın çalışma içerisinde olmasa da onun ilke ve prensiplerini benimseyen bir isim olacağını açıklamıştı.

Bakmadan Geçme