• Haberler
  • Siyaset
  • Abdullah Öcalan'ın Tecridi Kaldırılıyor mu? Öcalan Meclis'te Konuşma Yapabilir mi? PKK Elebaşı Abdullah Öcalan İle İlgili Şok İddia! 

Abdullah Öcalan'ın Tecridi Kaldırılıyor mu? Öcalan Meclis'te Konuşma Yapabilir mi? PKK Elebaşı Abdullah Öcalan İle İlgili Şok İddia! 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin iki haftadır PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a yönelik yaptığı çağrıların ardından Abdullah Öcalan'ın tecridi kaldırılıyor mu? Abdullah Öcalan'ın cezası ev hapsine mi dönüştürülecek? Sorularının cevabı da merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli’nin on binlerce insanın ölümünden sorumlu tutulan bebek katili PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan için son iki haftadır yaptığı çağrılar siyaset gündemine bomba gibi düştü.

Önceki hafta partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada Abdullah Öcalan'a "örgütünü tasfiye etsin" çağrısında bulunan Devlet Bahçeli, bu sefer de Öcalan’ın TBMM’de konuşması çağrısında bulundu. 

Bahçeli’nin "Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" ifadelerinin ardından Abdullah Öcalan ile ilgili flaş iddia ortaya atıldı.

ABDULLAH ÖCALAN’IN TECRİDİ KALDIRILIYOR MU? ABDULLAH ÖCALAN İÇİN EV HAPSİ Mİ DÜŞÜNÜYOR?

Devlet Bahçeli’nin önceki hafta yaptığı çağrının ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan yaptığı açıklamada; “Sayın Bahçeli'nin konuşmasını dinledim. Gerçekten şaşırdım, metin yazan arkadaşlarına da sesleniyorum. Sayın Öcalan'a bugün Bahçeli bir çağrı yaptı. Ama o çağrının muhataplarına ulaşması için Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılmasını bilmiyor. 43 aydır Sayın Öcalan'la avukatlar, aile görüşemiyor. Sayın Bahçeli, Sayın Öcalan'ın ne söyleyeceğini, ne çağrı yapacağını biz de merak ediyoruz senin gibi. O zaman tecridi kaldırın, Sayın Öcalan'ın ne dediğini görelim” ifadelerine yer vermişti.
Bahçeli, DEM Parti ve PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile olan açılımını bir adım daha öteye taşıyarak Öcalan’ın Meclis’te konuşma yapması çağrısında bulundu.
Bahçeli’nin bu çağrılarının Öcalan ile ilgili tecridin kaldırılarak ev hapsi cezası verileceği iddialarını da güçlendirdi.

ÖCALAN MECLİS’TE KONUŞMA YAPABİLİR Mİ?

İmralı cezaevinde tutuklu bulunan terörist başı Abdullah Öcalan’ın mevcut şartlarda TBMM’de konuşma yapması mümkün görünmüyor. Ancak tecridin kaldırılması ve cezasının ev hapsine dönüştürülmesi durumunda Meclis’te konuşma yapabilmesinin önü açılabilecek. 
Abdullah Öcalan’ın Meclis’te konuşma yapabilmesinin önünü açabilmek için bu tarz çağrılarda bulunulduğu ve bunun da MHP eliyle yaptırıldığı iddia ediliyor.

Bakmadan Geçme