Acemiliklerini Kabul Etmediler! Aksilik Oldu

Kocaeli'de Kurban Bayramı'nın ilk gününde gelenek bozulmadı ancak kurban kesimi sırasında kendilerini yanlışlıkla kesen acemi kasaplar hastanelere başvurdu. Acemiliklerini kabul etmeyen bazı kasaplar, yaşadıkları durumu 'Aksilik oldu' diyerek açıkladı.

Kocaeli'de Kurban Bayramı'nın ilk gününde bayram namazını kılan vatandaşlar hayvanlarını kesmeye başladı.

BEN KESMEDİM BIÇAK KESTİ

Bazı vatandaşlar ise kurbanlarını kendi kesmek isteyerek acemi kasaplık yaptı. Bu kişiler, kurbanlık hayvanları keserken ellerini, kolunu ve parmaklarını keserek yaralandı.

Hastanelerin acil servislerine başvuran acemi kasaplar, aldıkları dikişlerin ardından kesiklerinin iyileşmesini bekleyerek kesim işine devam etti. Bir vatandaş, yaşadığı olayı şöyle anlattı: "Ben kesmedim, bıçak kesti. İlk defa böyle bir şey başıma geldi."

10 YILDIR KURBAN KESERİM BU SENE AKSİLİK OLDU

Elini kesen Nurdoğan Kuzu, "Bir anlık dikkatsizlikle kurban yerine kendimi kestim. İlk defa oldu. 5 dikiş oldu. Tüm acemi kasaplara dikkatli olmasını tavsiye ediyorum. Bayramımız güzel geçsin, daha dikkatli çalışalım" şeklinde konuştu.

Adem Altıkaya ise, "Acemi kasap diye yazmayın. Bu acemilik değil de aksilik oldu. 10 senedir kurban kesiyorum, bu sene aksilik oldu" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme