• Haberler
  • Yerel
  • Adana ve Kayseri'de Sağanak Etkili Oldu! Cadde ve Sokaklar Göle Döndü

Adana ve Kayseri'de Sağanak Etkili Oldu! Cadde ve Sokaklar Göle Döndü

Meteorolojinin uyarılarının ardında Türkiye genelinde birçok bölgede yağışlı hava etkisini gösterdi. Adana ve Kayseri'de ise aşırı yağış cadde ve sokakların göle dönmesine neden oldu.

Türkiye'nin en büyük şehirlerinden olan Adana ve Kayseri adeta sele teslim oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir yaptığı uyarının ardından etkili olana sağanak birçok ilde hayatı olumsuz etkiledi. Adana ve Kayseri'de ise cadde ve sokaklar göle dönerken araçlar sulara gömüldü.

Adana'da etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu. Yaklaşık 1 saat süren yağışlar nedeniyle kentin güneyindeki cadde ve sokaklar göle döndü. Biriken su nedeniyle araç sürücüleri ve vatandaşlar zor anlar yaşarken mahsur kalanlar kepçeyle kurtaruldı.

Yağış nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Yağışın durmasının ardından belediye ekipleri suların tahliyesi için çalışma başlattı. Yağış sonrası binlerce lira maddi hasar oluştu.

Kayseri'de de etkili olan sağanak nedeniyle yollarda araçlar mahsur kaldı. Ekili tarım arazileri zarar görürken, bir Kur'an kursunu ise su bastı. İtfaiye ekiplerinin yardımıyla Kur’an kursundaki öğrenciler tahliye edildi.

Bakmadan Geçme