• Haberler
  • Dünya
  • Afganistan İslam Emirliği, Yurtdışında Suç İşleyen Vatandaşlarını Geri İstedi

Afganistan İslam Emirliği, Yurtdışında Suç İşleyen Vatandaşlarını Geri İstedi

Afganistan İslam Emirliği yönetimi, yurt dışında suç işleyen vatandaşlarının ülkeye geri gönderilmesi çağrısı yaptı. Suça karışan kişiler, ülkeye geri gönderildiği taktirde şeriat mahkemelerinde yargılanabilir.

Afganistan İslam Emirliği Yönetimi, yurtdışında suç işleyen Afgan vatandaşlarının ülkeye geri gönderilmesi için Alman hükümeti ile işbirliği yapmayı önerdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi, Almanya ile normal konsolosluk ilişkileri çerçevesinde bu konunun ele alınabileceğini belirtti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise daha önce yaptığı açıklamada, suç işleyen yabancıların, Afgan ve Suriyeliler de dahil olmak üzere, hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesi gerektiğini ifade etmişti.

HENÜZ İSLAM EMİRLİĞİ BİR RESMİYET KAZANMADI

Almanya, Ağustos 2021'den beri doğrudan İslam Emirliği yönetimiyle ilişki kurmaktan kaçınıyor ve iadeleri genellikle komşu ülkeler üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyor. Ancak, Afganistan İslam Emirliği yönetimi, üçüncü ülkeler üzerinden yapılan iadeleri kabul etmeyeceğini açıkladı. Şu anda, İslam Emirliği yönetimi dünya genelinde resmi olarak tanınan bir hükümet değil.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme