• Haberler
  • Dünya
  • Afrika'da Rus Wagner Birliğine Pusu, 53 Asker Feci Şekilde Can Verdi

Afrika'da Rus Wagner Birliğine Pusu, 53 Asker Feci Şekilde Can Verdi

Mali'de isyancılar, Rus Wagner birliğini pusuya düşürdü! 53 asker feci şekilde can verdi

Afrika'da Rus Wagner Birliğine Pusu, 53 Asker Feci Şekilde Can Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mali'deki Tuareg isyancıları, ordunun 2 askerini kaybettiğini ancak yaklaşık 20 isyancıyı öldürdüğünü söylemesinin ardından, Cezayir sınırına yakın 2 günlük çatışmada orduda görev yapan düzinelerce asker ve Wagner paralı birliklerini öldürdüklerini duyurdu.

İsyancı hareket, Barış, Güvenlik ve Kalkınma için Kalıcı Stratejik Çerçeve (CSP-PSD), Tinzaouaten sınır kasabasında yaşanan çatışmalarda zırhlı araçlar, kamyonlar ve tankerlere el koyduğunu bir bildiriyle duyurdu.

HELİKOPTER DE DÜŞTÜ

İsyancı grup dün de yüzlerce kilometre uzaklıktaki Kidal kasabasında düşen bir helikopterin de hasar gördüğünü söyledi.

KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER

Tuareg isyancıları iddialarını ispatlamak adına öldürdükleri askerlerin de görüntülerini paylaştı. Paylaşılan videoda pusuya düşürülen araçların küle döndüğü ve çok sayıda Wagner askerinin cansız bedenlerinin yerlere serildiği görülüyor.

Wagner Grubu 2014 yılında başlayan Donbas Savaşı sırasında kuruldu. Eski askerler, tutuklular ve gönüllü kişilerden oluşan bu askerî grup Rus ordusuna bağlı şekilde başta Ukrayna olmak üzere Rusya'nın dahil olduğu Suriye İç Savaşı, İkinci Libya İç Savaşı gibi çatışma bölgelerinde vekil güç olarak öne çıktı.

Bakmadan Geçme