• Haberler
  • Gündem
  • Afyon'da Orman Yangını! Valilik Ateş Yakmayı Yasakladı

Afyon'da Orman Yangını! Valilik Ateş Yakmayı Yasakladı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde orman yangını çıktı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan söndürmeye çalışıyor.

Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesi Hasan Beli Yaylası mevkisinde, saat 11.30 civarında orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü'nün ağaçlandırma sahasındaki yangına, dün Sinanpaşa ilçesi Kırka beldesindeki yangında görev alan ekiplerin büyük bir bölümü sevk edildi.

Çevre ilçe ve beldelerden de destek ekipleri söndürme çalışmasına katıldı. Çalışmalarda; 1 helikopter, 8 arasöz, 7 itfaiye, iş makineleri ve 100'den fazla personel yer aldı.

Afyon'da Orman Yangını! Valilik Ateş Yakmayı Yasakladı

Vatandaşlar da çalışmalara destek verdi. Akarım beldesi sınırlarındaki Çiğiltepe Şehitliği'ne yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki yangının 3 hektardan fazla alanda etkili olduğu belirtildi. Ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Afyonkarahisar'da dün de Sinanpaşa ilçesine bağlı Kırka beldesinde çıkan yangında 20 hektar civarında alan zarar görmüştü.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Afyonkarahisar Valiliği, orman yangıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, dün saat 12.35'te ormanda başlayan yangına İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde olayın ilk anından itibaren müdahele edildiği belirtildi.

Afyon'da Orman Yangını! Valilik Ateş Yakmayı Yasakladı

'YANGINA SEBEBİYET VERECEK OLUMSUZ DAVRANIŞTAN KAÇININ'

Açıklamanın devamında, şunlar kaydedildi: "112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne gelen ihbar sonrası olay yerine Kırka, Akharım, Taşoluk, Ahmetpaşa, Fethibey, Gazlıgöl, Sülün, Düzağaç, Büyükkalecik ve Serban beldeleri ile Afyonkarahisar, Şuhut, Çay, Hocalar, Kızılören, Sandıklı ve Sinanpaşa Belediyelerinden çok sayıda itfaiye aracı, iş makinası ve personel sevk edilmiş, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünden destek ekipler görevlendirilmiştir. İl Özel idaresi iş makinalarının da destek verdiği ve ilk andan itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın gerekli araç ve ekipmanlarıyla teyakkuz halinde olduğu yangına 1 uçak, 1 helikopter, 22 arazöz ve itfaiye aracı, iş makinaları, drone ve diğer araçlar olmak üzere toplam 37 araç ve 95 personel ile havadan ve karadan müdahale sürmektedir. Yüksek hava sıcaklıklarının etkisini gösterdiği şu günlerde vatandaşlarımızın ormanlık alanlar başta olmak üzere piknik ve mesire alanlarında ateş yakılmaması ve yangına sebebiyet verecek her türlü olumsuz davranıştan kaçınılması hususunda hassasiyet göstermeleri önemle rica olunur." 

Bakmadan Geçme