• Haberler
  • Siyaset
  • AK Parti'de tüzük ve parti programında değişiklik gündemde

AK Parti'de tüzük ve parti programında değişiklik gündemde

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 8. Olağan Kongre takvimi işlerken, 'parti tüzüğü ve bazı kurucu belgelerde değişikliği' gündemine aldı.

AK Parti’de 8. Olağan Genel Kurul takvimi çerçevesinde 12 Ekim itibarıyla başlayan belde ve ilçe kongreleri devam ediyor. İlçe kongrelerinin 90 günde tamamlanması planlanırken, 28 Aralık’ta il kongrelerinin başlatılması hedefleniyor. Takvim çerçevesinde Nisan 2025’te bin 617 delegenin katılımıyla Büyük Kongre’nin gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Miliyet'in haberine göre, Kongre takvimi işlerken, AK Parti yönetimi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla “parti tüzüğü ve bazı kurucu belgelerde değişikliği” de gündemine aldı. Bu kapsamda vatandaş ve delegelerin beklentilerini ölçmeye hazırlanan parti, özellikle parti tüzüğündeki temel amaçlar, görev ilkeleri, parti üyeliği koşulları gibi başlıklarda yapılabilecek güncellemeleri çalışacak.

AK Parti, yaklaşık 400 bin delegeye, yapay zekâ kullanılarak hazırlanan formlar aracılığıyla beklenti ve önerilerini soracak. Elde edilecek çıktılar, Teşkilât Başkanlığı tarafından rapor haline getirilerek, tüzük, parti programı ve kurucu ilkelerle ilgili yapılan çalışmanın temelini oluşturacak. Parti kurmayları çalışmanın sonucuna göre Büyük Kongre’de tüzük değişikliğinin oylanabileceğini ifade ediyor.

Bakmadan Geçme