• Haberler
  • Siyaset
  • AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yaptığı açıklamasında çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini ifade etti.

Bugüne kadar çalışanları enflasyona ezdirmediklerini ve ezdirmeyeceklerini ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, alım gücünün artırılması ve yaşam standardının yükseltilmesi amacıyla bütçe imkanları zorlanarak her türlü çalışmanın ortaya konulduğunu belirtti.
Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Asgari ücrette, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz, alım gücünü artıracağımız bir rakamı ortaya koyacağız. 2024'e girerken çalışanlarımızın da yüzlerini güldürmek istiyoruz. Ocak başında ortaya çıkacak enflasyon oranının da değerlendirilmesiyle memur ve emeklilerimizin yaşam standardını daha yukarı çekecek, alım gücünü artıracak maaş düzenlemesi söz konusu olacak." şeklinde konuştu.
Orta Vadeli Programla enflasyonun "tek rakama" indirilmesi için çalışıldığını vurgulayan Akbaşoğlu, petrol ve doğal gaz alanlarındaki adımların hızlandırıldığını, bunların bütçeye olumlu yansımalarının hissedileceğini dile getirdi.
 

Bakmadan Geçme