Ak Parti'nin adayları belli oldu, Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 belediye başkan adayını Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende açıklıyor

Yerel seçimlere doğru AK Parti'de aday belirleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkan adaylarını açıklayacağı Haliç Kongre Merkezi'ne saat 12.50 civarında geldi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşuyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuşmasında şu ifadeleri kullandı; 
 

Şehitlerimize mağfiret diliyoruz. İsrail'in alçakla saldırılarında şehit düşen kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yanında dimdik duracağız. İstanbul'da yeni yılın ilk günü Gazzeli masum ve mazlumların sesi olan 250 bin kardeşimi canı gönülden tebrik ediyorum. Rabbim barışı savunan herkesten razı olsun.

Bugün 11 büyükşehir ve 15 il belediye başkan adaylarını duyurmak için buradayız. Kendilerine şimdiden başarılar diliyorum. Adaylarımızın her birini kapsamlı istişareler değerlendirmelerle belirledik. Bu doğrultuda samimi gayret gösterdiğimizden hiç kimse şüphe etmesin.

Biz rüştümüzü önce yerel yönetimlerde ispat ettik. Türkiye'de belediyecilik anlayışında yepyeni bir çığır açtık. Elde ettiğimiz başarılarla ülke yönetimine talip olduk. Ülkemizin eksiklerini de tamamlamak için harekete geçtik. İstanbul çöp, çukur, çamur olarak anılıyordu. İstanbul'u nasıl temizlediysek tüm Türkiye için de yola çıktık. Biz belediyecilikte yeni değiliz, 30 yıllık birikim ve donanıma sahibiz. Gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirmek için belirlendiğimiz adaylarla halkımızın karşısına çıkıyoruz. Adaylarımızı belirlerken şehirlerinin hep yanında olacak ehil isimler olmasına dikkat ettik.

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak Cumhur İttifakı olarak milletimizden 5 yıl daha yetki aldık. Merkezi yönetimde ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetleri belediyelerde de kazandırmadan Türkiye Yüzyılı hedefinin eksik kalacağına inanıyoruz.

Muhalefetin ideolojik adayları nedeniyle hak ettikleri hizmetten mahrum kalan vatandaşlarımıza mecbur değilsin diyoruz. Nerede yaşarsa yaşasın kimse hizmetsizliğe mahkum değildir. Keyfini değil kentini düşünen, bahane üreten değil hizmet üreten adaylarla halkımızın karşısına çıkıyoruz."

Erdoğan'ın adaylarını açıkladığı 11 büyükşehir;

İstanbul: Murat Kurum
Muğla: Aydın Ayaydın
Kocaeli: Tahir Büyükakın
Erzurum: Mehmet Sekmen
Eskişehir: Nebi Hatipoğlu
Balıkesir: Yücel Yılmaz
Bursa: Ali Nur Aktaş
Aydın: Mustafa Savaş
Samsun: Halit Doğan
Denizli: Osman Zolan
Ordu:Mehmet Hilmi Güler 

Büyükşehirler dışındaki 15 il

Artvin: Mehmeh Kocatepe
Giresun: Aytekin Şenlikoğlu
Elazığ: Şahin Şerifoğlu
Edirne: Belgin İba
Düzce: Faruk Özlü
Bitlis: Nesrullah Tanğlay 
Bingöl: Erdal Arıkan
Çanakkale: Jülide İskenderoğlu
Çankırı: Hüseyin Filiz
Kastamonu: Tahsin Babaş
Rize: Rahmi Metin
Sinop: Yakup Üçüncüoğlu
Tokat: Eyüp Eroğlu
Yalova: Mustafa Tutuk
Isparta: Şükrü Başdeğirmen

Bakmadan Geçme