• Haberler
  • Siyaset
  • AK Parti'ye Katılmak İsteyen Milletvekilleri Kimler? Cumhurbaşkanı Erdoğan Neden Veto Etti?

AK Parti'ye Katılmak İsteyen Milletvekilleri Kimler? Cumhurbaşkanı Erdoğan Neden Veto Etti?

İYİ Parti, Gelecek ve DEVA Partilerinden bazı milletvekillerinin partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katılacağı siyaset kulislerinin ana gündem maddelerinden birisi haline geldi. Ancak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın bu isimlerin AK Parti'ye geçmesini veto ettiği belirtiliyor. Kamuoyunda AK Parti'ye katılmak isteyen milletvekilleri kimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan neden kabul etmedi? sorusunun cevabı da merak konusu oldu.

Siyasette bir süredir İYİ Parti, Gelecek ve DEVA Partilerinden bazı milletvekillerinin partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katılacağı iddiaları yeniden gündemi meşgul etmeye başladı.

Siyaset kulislerinde hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan iddialar arasında Yeniden Refah Partisi başta olmak üzere İYİ Parti'den de bazı belediye başkanlarının istifa ederek yine AK Parti'ye katılmak istedikleri belirtiliyor.

İddiaların ardından AK Parti'ye katılmak isteyen milletvekili ve belediye başkanları merak konusu oldu. Kamuoyunda AK Parti'ye katılmak isteyen milletvekili ve belediye başkanları kim? sorusunun yanı sıra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu isimleri neden kabul etmediğinin cevabı araştırılıyor.

AK PARTİ'YE KATILMAK İSTEYEN MİLLETVEKİLLERİ HANGİ PARTİ'DEN, KİM?

Daha önce isimleri gündeme gelen Gelecek Partisi'nden Selim Temurci, İsa Mesih Şahin ve Nedim Yamalı'nın AK Parti'ye geçmek için Erdoğan'dan onay beklediği iddia edilirken İYİ Parti'den de Ahmet Ersagun Yücel, Seyithan İzsiz, Bilal Bilici, Salim Ensarioğlu'nun AK Parti'ye geçeceği iddiaları siyaset kulislerini hareketlendirdi. Ali Babacan'ın partisi DEVA Partisi'nden de bazı isimlerin AK Parti ile temas halinde olduğu ve yakın zamanda kararlarını vererek AK Parti'ye geçebilecekleri iddiaları gündemde yer alıyor.

Gelen taleplerin Cumhurbaşkanına iletildiği ve Erdoğan'ın "Biz fırsatçılık yapmayız. Bir süre bekleyin. Bu süre içinde gerekli değerlendirmeleri yapalım. İnce eleyip sık dokuyalım. Parti programımıza uygun olanları, ilkelerimize, değerlerimize uygun olanları ve davaya sadık kalacak olanları değerlendirelim" dediği belirtiliyor.

HEMEN AK PARTİ'YE KATILIM OLMAZ, BİR SÜRE BAĞIMSIZ KALIN

Bu yanıt üzerine AK Parti kurmaylarının söz konusu isimlere "Partinizden istifa edecekseniz, hemen AK Parti'ye katılım olmaz. Bir süre bağımsız kalın" telkininde bulunduğu ifade ediliyor.

 

 

MUHABİR

Bakmadan Geçme