AK Partili Başkan Adaylarından Emekliye Maaş Vaadi

istanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimi kazanmaları halinde emeklilere maaş gibi destekte bulunma sözü verdi. İBB adayı Kurum, ihtiyaç sahibi emeklilere 2500, ABB adayı Altınok ise 5 bin TL destek vaadinde bulundu.

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkan adayı Turgut Altınok, ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un seçim çalışmaları  hız kesmeden devam ediyor.

Her emekliye 5 bin lira


Altınok, seçimleri kazanmaları halinde ihtiyaç sahibi her emekliye 5 bin lira nakit desteği yapılacağını açıkladı. Nakit desteğinin hesaplara yatırılacağını aktaran Altınok, doğalgaz desteğini artırcaklarını belirtti.

Kira öder gibi konut sahibi olacak


Altınok ayrıca evi olmayan vatandaşlarımızın kira öder gibi konut sahibi olacağı sözünü de verdi.

İSTANBUL BÜYÜK DEĞİŞİME HAZIR

İstanbul için hedeflerinden ve vatandaşlar için desteklerinden bahseden İBB Başkan Adayı Kurum “Yarı zamanlı belediyecilik yapmayacağız. Arada bir İstanbul demeyeceğiz. 7 gün 24 saat belediyecilik yapacağız. İstanbul'da 650 bin yuvayı 5 yılda sizin için bitireceğiz.

Satılmayacak kiralanacak 100 bin sosyal konutu 18 ayda tamamlayacağız. 328 kilometre metro hattını 5 yılda 650 kilometre yapacağız. 10 yıl sonra, 1004 kilometreye çıkarıp İstanbul'daki trafik çilesini hep birlikte bitireceğiz.

EMEKLİYE 2 BİN 500 TL

İstanbul'da metro gitmeyen tek bir ilçe bırakmayacağız. Ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39 dakikaya düşüreceğiz. Yeni metrobüs ve otobüs hatlarıyla İstanbul'un her yerine kesintisiz ulaşımı başaracağız. Gençlerimize, ulaşımda tam yüzde 40 indirim desteği yapacağız. 0-6 yaş arası çocuğu olan babalara da, çocuklarıyla ücretsiz seyahat hakkı vereceğiz. İhtiyaç sahibi emeklilerimize, her ay 2 bin 500 TL destek ödemesi yapacağız. İlk kez iş kuracak kardeşlerimize tam 100 bin TL hibe desteği vereceğiz.

Bakmadan Geçme