• Haberler
  • Siyaset
  • AK Partili Vekilin Yemen'le Alakalı Sözleri Tepki Çekti

AK Partili Vekilin Yemen'le Alakalı Sözleri Tepki Çekti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik düzenlediği saldırılarla alakalı önce Yemen'i eleştirdi, gelen tepkiler üzerine daha sonra "kardeşlerimiz" diyerek övgüler yağdırdı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın katıldığı bir televizyon programında ABD ve İngiltere’nin Yemen’e düzenlediği askeri harekata yönelik sarf ettiği sözler tepki çekti.

ABD ve İngiltere önceki gün Husilerin Kızıldeniz’de ticaret gemilerine yönelik düzenlediği saldırıları gerekçe göstererek Yemen’de birçok noktaya bomba yağdırdı.

ABD’de binlerce kişi düzenledikleri eylemlerle Yemen’e yapılan saldırıya tepki gösterirken AK Partili milletvekilinin televizyon programında söylediği sözler çok büyük tepki topladı.

Durduk Yere Ticaret Gemilerine Ateş Ederseniz…

Programda konunun ABD ve İngiltere’nin Yemen’e düzenlediği operasyonlara gelince AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, İsrail’e giden ticaret gemilerini engelleyen Yemen’i eleştirdi.

Özkaya, “Davranışlara baktığınızda eğer siz uluslararası ticaret gemilerine, seyrü-sefer güvenliğine karşı bir fiil işlerseniz elbette ki bu Birleşmiş Milletler anlaşması kapsamında bütün devletler buna müdahale ederler. Dünyanın en fakir ülkelerinden birisiniz, çok ciddi sıkıntılar yaşıyorsanız durduk yerde siz ticaret gemilerine ateş edip, onlarla ilgili kendi ülkenize daha ağır sonuçlara sebebiyet veriyorsanız, ülkenizin daha ağır yıkımlarına sebebiyet veriyorsanız siz, size bu zulmü yapanların maalesef amaçları doğrultusunda hareket ediyorsunuz demektir. Bundan sakınmak gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Tepkiler Üzerine Açıklama Yaptı; “Kardeşlerimize Teşekkür Borçluyuz”

Özkaya’nın açıklamasına sosyal medya kullanıcıları yaptıkları yorumlarla çok büyük tepki gösterdi.

Gelen tepkiler üzerine Özkaya, programın devamında yeni bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Birkaç dakika önce Yemen’i eleştiren Özkaya, bu sefer “kardeşlerimiz” diyerek övgüler yağdırdı.

Özkaya, ikinci yaptığı açıklamada, “Yemen civarındaki gemilerin saldırılarıyla ilgili biraz önce konuşmuştuk. Tabi İsrail terör devleti ve onun destekçileri ABD maalesef Müslüman coğrafyayı her gün insafsızca, vicdansızca bombalıyorlar. Burada konuştuğumuz husus sivil ticari gemilere ateş edilmesi ve bunlarla ilgili mücadele edilmesiydi. Elbetteki İsrail terörüne, o terörizme, Gazze’ye yapılan zulme yardım eden her türlü gemiye ve oradakilere müdahale eden kardeşlerimize ve bütün o coğrafyadaki kardeşlerimize teşekkür borçluyuz. Onların o mücadelesini taktir ederiz ve ABD’nin haksız yere ülkeleri bombalaması, onlara zulmetmesi kabul edilemez bir şeydir. Öbür taraftan da uluslararası seyrü sefer güvenliğine uygun bir şekilde ticaret gemilerine sivil gemilere hiçkimsenin haksız bir müdahalede bulunmaması gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme