Akaryakıta 8 Lira Zam Mı Geliyor?

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan indirimin ardından, uzmanlar hemen bir zam beklentisiyle uyarıda bulundular. 'Zamların şahı geliyor' diyerek, belirli bir tarihte akaryakıt fiyatlarına 8 liralık bir zam beklentisinin oluştuğunu belirtti

Uzmanlar, akaryakıt fiyatlarında önemli bir artışın yaklaştığını belirtiyorlar. Ekonomi gazetecisi Bircan Yıldırım, "Zamların şahı geliyor" diyerek, Temmuz ayında yapılacak ÖTV düzenlemesiyle akaryakıt fiyatlarına büyük bir zam beklentisini dile getirdi. Bu zamın tabelalarda 8 liralık bir artışa işaret ettiğini belirtti.

8 LİRA ZAM YAPILCAK

Yıldırım'ın paylaştığı bilgilere göre, Temmuz ayındaki ÖTV düzenlemesiyle birlikte akaryakıt fiyatlarına 8 lira birden zam yapılacak. Bu gelişme özellikle sürücüleri ve taşımacılık sektörünü yakından ilgilendiriyor.

Bu zamın nedenlerini açıklayan Yıldırım, Hazine gelirlerini artırmak ve bütçe açığını kapatmak amacıyla yapılan bu düzenlemenin, akaryakıt fiyatlarına doğrudan yansıyacağını ifade etti. Artan petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar da bu zammın gerekçeleri arasında yer alıyor.

GIDA VE TEMEL İHTİYAÇLARA ZAM YOLDA

Bu zamın tüketicilere etkisinin büyük olacağı öngörülüyor. Özellikle araç kullanan vatandaşlar ve taşımacılık sektörü bu artıştan doğrudan etkilenecek. Yükselen akaryakıt fiyatları, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarına da yansıyabilir. Uzmanlar, bu zamın enflasyon üzerinde de olumsuz etkileri olabileceğini belirtiyorlar.

RESMİ BİR AÇIKLAMA YOK

8 liralık akaryakıt zammı şuanlık iddialardan ibaret olup resmi bir açıklama yoktur.

Bakmadan Geçme