• Haberler
  • Siyaset
  • Akşener Belediye Başkan Adayı Olarak İlan Etmişti! Partiden İstifa Etti

Akşener Belediye Başkan Adayı Olarak İlan Etmişti! Partiden İstifa Etti

İYİ Parti'de sular bir türlü durulmuyor. Milletvekillerinden, belediye meclis üyelerine ve parti yönetimlerine kadar neredeyse bütün kademelerde hemen hemen her gün istifa haberleri geliyor. Son olarak Tuzla Belediye Başkan adayı olarak ilan İBB Meclis üyesi Akın Gürkan istifa ederek partiden ayrıldı.

Yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı alan İyi Parti'de 6 milletvekili istifa etti.

Milletvekillerinin yanı sıra istifa furyası, İyi Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki Meclis grubuna da sıçradı.

Yerel seçimlerde CHP ile iş birliğini savunan İBB İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebiyle görevinden istifa etti.

Kararın ardından İBB İyi Parti Grubu Grup Başkanvekili seçmek için toplandı ve 7 Meclis üyesi yeniden İbrahim Özkan’ın Grup Başkanvekili olması için oy kullandı.

Böylece Akşener’in grup başkanvekili görevinden istifası istediği Özkan, yeniden Grup Başkanvekili oldu.

İyi Parti, üyelerin teamüle aykırı davrandığını iddia ederek kararı alan 7 üyenin disipline sevk edildiğini açıkladı.

Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen İbrahim Özkan ve 5 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis üyesi istifa etti.

TUZLA'YA ADAY OLMUŞTU!

İyi Parti'nin İBB Meclisi'nde yaşanan istifa depreminde son olarak yeni bir gelişme yaşandı.

İyi Parti'nin İBB Meclis üyesi Akın Gürkan da partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Öte yandan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Akın Gürkan’ı 22 Kasım’da İstanbul-Tuzla Belediye başkan adayı olarak ilan etmişti.

AKIN GÜRKAN KİMDİR?

İlkokulu Ankara Keçiören Çizmeci İlkokulu'nda, ortaokulu Ankara Atatürk Lisesi ‘nde okudu. 9 Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü okudu.

1989 yılında üniversiteyi bitirdi ve özel bir firmada şantiye şefliği yaptı. Sırasıyla; İller Bankası'na ait Iğdır Arıtma İnşaatı, Van(Erciş) İçme Suyu İnşaatı, Ağrı(Merkez) İçme Suyu ve Ağrı (Merkez) Kanalizasyon İnşaatları, Beyşehir Kanalizasyon İnşaatı, Zonguldak Yenice İçme Suyu İnşaatı gibi firmanın muhtelif işlerini bitirdim. Daha sonra kendi firmasını kurdu.

1993 yılı ile yine İller Bankası'nın, Köy Hizmetleri'nin, Özel İdarelerin ve belediyelerin muhtelif içme suyu, kanalizasyon,  yol ve bina işlerini yaptı. 2000'li yıllarda kurduğu proje ofisinde hala proje üretip inşaatlar yapmaktadır.

Bakmadan Geçme