Akşener'den Mansur Yavaş'a başdanışman şoku

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mansur Yavaş'ın görevden aldığı Servet Avcı'yı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapmakta kararlı

İYİ Parti ile CHP arasındaki savaş büyüyor. İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in parti içine müdahale ettiği iddiasında bulunduğu CHP ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Ekrem İmamoğlu’na misilleme gibi bir harekette bulunacağı ileri sürülüyor.


Herfün yeni bir istifanının yaşandığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşananlardan sonra İYİ Parti ile CHP arasında yaşanan, tırmanan gerginlik Akşener’in bu adımı ile iyice gerilecek. 
İstifalara her geçen gün bir yenisi eklenen İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener, seçime özellikle Ankara ve İstanbul'da güçlü adaylarla girmekte kararlı. Partinin, Mansur Yavaş'ın görevden aldığı ülkücü kökenli başdanışmanı Servet Avcı'ya teklif götüreceği iddia edildi. Ulusal basında gündem olan yeni iddia ile ilgili şu gelişmeler yaşandı;


CHP'nin ittifak telfiine 'hayır' diyen İYİ Parti yerel seçimlere tek başına gidecek. Seçimlere tek başına gitmekte kararlı olan İYİ Parti'de aday arayışları da hızlandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in seçime özellikle Ankara, İstanbul, Adana ve Mersin'de güçlü adaylarla çıkması bekleniyor.


Partinin, Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın karşısına Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş’ın çıkaracağı iddia ediliyor. Mersin’de ise Burhanettin Kocamaz’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre ise partinin Ankara’dan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın karşısına “ülkücü camiada ağırlığı olan bir aday” çıkarmaya çalıştığı kaydediliyor.


Yavaş’ın 2015’ten beri beraber yürüdüğü ancak ekim ayında görevden aldığı “ülkücü” kökenli başdanışmanı Servet Avcı’ya Ankara için teklif götürüleceği kulislerde konuşuluyor. Teklif için Akşener’in talimat verdiği iddia edilirken; “Avcı’nın adaylığının, Yavaş’ı ve AK Parti'nin adayı olacağı konuşulan Turgut Altınok’u zora sokacağı” yorumu yapılıyor.
 

Bakmadan Geçme