• Haberler
  • Spor
  • Alexander Bah Kmdir? Kaç Yaşında? Hangi Mevkilerde Oynuyor?

Alexander Bah Kmdir? Kaç Yaşında? Hangi Mevkilerde Oynuyor?

Alexander Bah kimdir, kaç yaşında ve nereli? soruları arama motorlarında merak edilerek araştırılan sorular arasında yer alıyor. Peki, merak edilerek araştırılan Alexander Bah kimdir, kaç yaşında ve nereli? sorularının yanıtı nedir? İşte detaylı cevabı...

Alexander Bah Kmdir? Kaç Yaşında? Hangi Mevkilerde Oynuyor?

Alexander Bah, arama motorlarında sıkça araştırılan isimlerden biri olarak dikkat çekiyor. Peki, Alexander Bah kimdir, kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte bu merak edilen soruların detaylı yanıtları ve Alexander Bah hakkında bilmeniz gerekenler...

ALEXANDER BAH KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ? 

Sağ ayağını kullanan Alexander Bah, Gambiyalı bir anne ve Danimarkalı bir babadan dünyaya gelmiştir. Futbola Aarhus GF altyapısında başlayan Bah, 2016 yılında SønderjyskE'ye transfer olmuştur. Danimarka'nın çeşitli liglerinde forma giyen Bah, 2021 yılında Slavia Prag'a transfer olmuştur. Çek ekibinde gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Bah, 2022 yılında Portekiz devi SL Benfica'ya transfer olmuştur.

Bah, Benfica'da ilk sezonunda sağ bek pozisyonunda vazgeçilmezlerden biri haline gelmiştir. Hücum ve defansta dengesini kurmayı başaran Bah, Portekiz Ligi'nde 31 maçta 4 gol ve 6 asistlik performans sergilemiştir. Ayrıca, Benfica'nın Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselmesine katkıda bulunmuştur.

Aynı zamanda Danimarka Milli Takımı'nda da forma giyen Bah, 2022 Dünya Kupası'nda da milli takımının formasını giymiştir. Milli takımda 18 maça çıkan Bah, 1 gol atmayı başarmıştır.

Güçlü fiziği, hızı ve teknik becerileri ile dikkat çeken Bah, Avrupa'nın en iyi sağ beklerinden biri olarak kabul edilmektedir. Henüz 26 yaşında olan Bah'nin önünde parlak bir gelecek olduğu öngörülmektedir.

ALEXANDER BAH TRANSFER GEÇMİŞİ

Tarih Transfer Bedel
1 Temmuz 2013 Naesby BK Altya -
1 Temmuz 2014 Naesby BK U19 -
1 Ocak 2016 Naesby BK -
11 Ağustos 2016 HB Köge Belirsiz
7 Ağustos 2018 SönderjyskE 530.000€
5 Ocak 2021 Slavia Prag 1.75 Milyon €
1 Temmuz 2022 Benfica 8.00 Milyon €

Bakmadan Geçme