• Haberler
  • Gündem
  • Ali Erbaş Neden Hedefte? Ali Erbaş Görevden Alınacak mı?

Ali Erbaş Neden Hedefte? Ali Erbaş Görevden Alınacak mı?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katıldığı bir programda Hz. İsa ile ilgili yapmış olduğu konuşma Ali Erbaş'ın tartışılmasına neden oldu. Kamuoyunda Ali Erbaş neden hedefte? Ali Erbaş görevden alınacak mı? Sorularının cevabı merak konusu oldu.

Okunan hutbeler, yaptığı açıklamalar, diyanetin bütçesi, harcamaları gibi bir çok konuyla sık sık gündeme gelen ve kamuoyunun hemen her fırsatta istifasını istediği Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bir kez daha ülkenin gündemine oturdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yazımda Kardeşlik Var" Yaz Kampı'nın kapanış programına katılan Erbaş, burada yaptığı konuşmayla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Erbaş, programda yaptığı konuşmada Hz.İsa’nın ‘öldüğünü’ iddia etti. 

Konuşmasında, "Allah'tan başka herkes ölücüdür. Hz. İsa da öldü. Kur'an-ı Kerim'de onun öldüğü ile ilgili... Öldü artık ondan sonrasını göğe Allah-u Teala O'nu ruhen yükseltmiş olabilir. Ama O'nun da öldüğünü bilmemiz lazım." ifadelerine yer verdi.

Erbaş'ın Hz. İsa ile ilgili söylemleri Türkiye'deki tarikat ve cemaatleri ayağa kaldırdı. İlk ve en ciddi tepki ise kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den geldi.

Cübbeli Ahmet, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a reddiye yaparak "Diyanet İşleri Başkanı, Ehl-i Sünnet inancına muhâlif olan bir görüş açıklamış ve buna dâir âyet ve hadîsten hiçbir delîl getirememiştir" ifadelerine yer verdi.

ALİ ERBAŞ GÖREVDEN ALINACAK MI?

Kamuoyunda çok büyük tepkiyle karşılanan ve tarikatların tepkisini çeken konuşmanın ardından sık sık tartışmaların hedefinde kalan Ali Erbaş'ın görevden alınacağı konuşulmaya başlandı. Sosyal medyada binlerce kullanıcı Ali Erbaş'ın istifa etmesi yönünde paylaşımlar yaparken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erbaş'ı görevden alabileceği de konuşulmaya başlandı.

Ali Erbaş'ın yaptığı konuşmayla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan herhangi bir açıklama yapılmazken görevden alınıp alınmayacağı ile ilgili de resmi bir açıklama yapılmadı. Ali Erbaş halen Diyanet İşleri Başkanı olarak görevine devam ediyor.

MUHABİR

Bakmadan Geçme