• Haberler
  • Gündem
  • Ali Yerlikaya: Kilise Saldırısını Gerçekleştiren 2 Kişi DAEŞ Mensubu

Ali Yerlikaya: Kilise Saldırısını Gerçekleştiren 2 Kişi DAEŞ Mensubu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz, 30 ayrı adrese baskın düzenledi, 47 kişi gözaltına alındı. Son olarak 22.00 sıralarındaki baskında olayın faili 2 kişi yakalandı. Bu kişiler yabancı uyruklu ve DAEŞ mensubu

İstanbul Sarıyer'de pazar ayininin yapıldığı Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleştirilen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının failleri aradan 24 saat geçmeden yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, basın toplantısı düzenleyerek operasyona ilişkin bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamadasında şunları söyledi: "Bugün Sarıyer'de pazar ayini sırasında maskeli iki şahıs tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Tuncer Cihan isimli vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Olaydan hemen sonra yaptığımız açıklamada faillerin en kısa sürede yakalanıp, adalete teslim edileceğini belirtmiştik. Menfur saldırı sonrası İstanbul emniyetimiz çok hızlı ve kapsamlı bir çalışma başlattı.

DAEŞ'li Olduğunu Değerlendiriyoruz

Gün boyu emniyet güçlerimiz 30 ayrı adrese baskın düzenledi. Şu ana kadar 47 şahıs gözaltına alındı. 22'de belirlenen adrese yapılan baskında cinayet zanlısı iki şahıs yakalandı. Zanlıların yabancı uyruklu olduğunu ifade etmek istiyorum. Biri Tacikistanlı biri Rusyalı olan yabancı uyrukluların DAEŞ'li olduğunu değerlendiriyoruz. Zanlıların ifadeleri alınacak, olayla ilgili karanlık noktalar aydınlatılacaktır. Şunun altını çizmek istiyorum İstanbulumuz farklı dinlere asırlardır ev sahipliği yapmaktadır. Yapmaya da devam edecektir. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara asla ama asla göz açtırmayacağız. Son olarak başta bölücü terör örgütü olmak üzere terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz. DAEŞ ile ilgili 1 Haziran 2023'ten bugüne bin 46 operasyon yaptık." dedi.

Bakmadan Geçme