• Haberler
  • Gündem
  • Alpay Özalan'dan Ahmet Şık'a Yumruklu Saldırı! Mecliste Kan Aktı

Alpay Özalan'dan Ahmet Şık'a Yumruklu Saldırı! Mecliste Kan Aktı

AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, kürsüde konuşma yapan TİP Milletvekili Ahmet Şık'a yumrukla saldırdı. Yere düşen Şık'ı yerden kaldırıp tekrar yumruklayan Alpay Özalan'a muhalefet milletvekilleri müdahale etmeye çalıştı. Kavgada DEM Parti'li Gülüstan Koçyiğit'in kaşı açıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gezi Parkı davasından hapis yatan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısıyla toplandı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın konuşması sonrası Meclis'te kavga çıktı. 

600 üyeli Meclis'te toplantı yeter sayısı olan 200'e ulaşıldı. Özel oturumu yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi'nden TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Ahmet Şık'a söz verdi.

Şık AK Parti sıralarına bakarak "Sizde hiç utanma yok. Zerre miktar utanmanız yok. Haysiyetiniz yok" dedi. Bunun üzerine AKP’liler kürsüye yürüdü.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Şık'a "Kes sesini" diye seslendi. Şık, kendisine gelen tepkilere '"Sensin şerefsiz" diye yanıt verdi.

Daha sonra kürsüden konuşmasına devam eden Şık, AKP sıralarına bakarak "Hepinizin toplamının bu memlekete Atalay kadar hayrı dokunsa ömür boyu şükür namazı kılacak insanlarsınız. Bu ülkenin en büyük terör örgütü bu sıralarda oturanlardır" dedi.

AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Şık'a yumruk attı ve daha sonra Meclis'te milletvekilleri arasında yumruk yumruğa kavga çıktı.

Kavgada DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit yaralandı. DEM Parti'li Gülüstan Koçyiğit'in kaşı açıldı.

Kaşı açılan Koçyiğit'e ilk müdahaleyi CHP’li Murat Emir yaptı.

Koçyiğit Meclis Hastanesi'ne kaldırılırken, kürsünün etrafında yerlerdeki kan lekeleri görevliler tarafından temizlendi.

Bekir Bozdağ, oturuma önce 15'er, daha sonra da 45 dakika ara verdi

MUHABİR

Bakmadan Geçme