• Haberler
  • Siyaset
  • Alpay Özalan'ın Meclis Sicili Kabarık! İşte Alpay Özalan'ın Mecliste Karıştığı Kavgalar

Alpay Özalan'ın Meclis Sicili Kabarık! İşte Alpay Özalan'ın Mecliste Karıştığı Kavgalar

Alpay Özalan'ın Meclis Genel Kurulu'ndaki kavgalarına bir yenisi daha eklendi. Can Atalay için toplanılan Meclis Genel Kurulu'nda Ahmet Şık'a saldıran Özalan'ın geçmişindeki kavgaları da konuşulmaya başlandı.

Meclis gündemi Alpay Özalan'ın Ahmet Şık'a saldırmasıyla çalkalanıyor. Bu saldırının ardından Özalan'ın gerek meclis karnesi gerekse mecliste yaşattığı yumruklu tekmekli kavgalar ise gündemde yerini aldı.

Alpay Özalan'ın Meclis Sicili Kabarık! İşte Alpay Özalan'ın Mecliste Karıştığı Kavgalar

2018'DE TORBA YASA TEKLİFİ KAVGASI

2018'de AK Parti'li milletvekilleri ile HDP milletvekilleri torba yasa teklifinin görüşülmesi sırasında tartışmaya başladı. HDP'li Ahmet Şık'ın konuşmasından sonra  AK Parti milletvekilleri ile HDP milletvekilleri arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada eski futbolcu yeni milletvekili Alpay Özalan ise kavgada ön sıradaydı

2020'DE HAK İHLALLERİ KAVGASI

TBMM Genel Kurulu'nda 'hak ihlalleri' konusundaki meclis araştırma önergesi görüşülürken kavga çıktı. Milletvekilleri yumruklarını sıkarak birbirlerinin üzerine yürüdü. Tartışma sırasında AK Parti’li Alpay Özalan "Hadi lan, Sen Cumhurbaşkanımıza, Genel Başkanımıza laf ediyorsun, ayıp be, terbiyesiz" dedi.

Alpay Özalan'ın Meclis Sicili Kabarık! İşte Alpay Özalan'ın Mecliste Karıştığı Kavgalar

2021'DE ÖZGÜR ÖZEL'İN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

 8 Aralık 2021 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt vermek üzere kürsüye gelen Özgür Özel, “Şehitleri alkışlatıyormuş gibi kendini ayakta alkışlatma çakallığına kapılmasın” ifadesini kullanınca AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Özel’in üzerine yürüdü. Diğer vekiller de araya girince tartışma büyüdü ve yumruklaşmaya varan kavga yaşandı.

2021'DE GERGERLİOĞLU İLE KAVGA

17 Mart 2021 tarihinde attığı bir tweetten dolayı milletvekilliği düşürülen HDP (şimdiki ismi DEM Parti) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu zorla Meclis Genel Kurulu'ndan çıkarmak istemişti.

O gün TBMM’de HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’n hakkındaki kesinleşmiş yargı kararının okunmuştu.

Vekilliği düşen Gergerlioğlu, “Milletimin bağrındayım, hiçbir yere gitmiyorum” diyerek Meclis Genel Kurulu’ndan çıkmayacağını söyledi. Meclis Başkanlığı görevini yürüten Celal Adan, Gergerlioğlu’nun Genel Kurul dışına çıkmaması üzerine Meclis İdari Amirlerini göreve çağırdı.

Alpay Özalan'ın Meclis Sicili Kabarık! İşte Alpay Özalan'ın Mecliste Karıştığı Kavgalar

2024'TE AHMET ŞIK'A ALENEN SALDIRI

2024 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gezi Parkı davasından hapis yatan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısıyla toplandı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın konuşması sonrası Meclis'te kavga çıktı. 

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, kürsüde konuşma yapan TİP Milletvekili Ahmet Şık'a yumrukla saldırdı.

Bakmadan Geçme