• Haberler
  • Gündem
  • Alper Gezeravcı'nın da içinde olduğu AX-3 ekibi ISS'e giriş yaptı

Alper Gezeravcı'nın da içinde olduğu AX-3 ekibi ISS'e giriş yaptı

Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapılması planlanan özel bir uzay uçuşu olan AX-3 misyonu Dragon kapsülü ISS uzay istasyonuna giriş yaptı

İlk Türk astronotumuz Alper Gezeravcı'nında içinde olduğu AX-3 misyonu kapsülü Dragon ISS (uluslararası uzay istasyonuna) kenetlenmesinin ardından, 4 astronot istasyona giriş yaptı.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da aralarında bulunduğu Axiom-3 ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) uzay görevine 27 Eylül'de başlayan "Expedition 70" astronotları ve kozmonotları tarafından sevinçle karşılandı.


Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı dahil 4 astronotun yer aldığı "Axiom-3 uzay misyonu" kapsamında ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan SpaceX'in Dragon uzay aracı, yaklaşık 36 saat süren uzay yolculuğunun ardından TSİ 13.40'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmişti. Axiom-3 ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) uzay görevine 27 Eylül'de başlayan "Expedition 70" astronotları ve kozmonotları tarafından sevinçle karşılandı. "Expedition 70" astronotları ve kozmonotları, Axiom-3 ekibinin gelişini fotoğrafladı.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da aralarında bulunduğu Axiom-3 ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) uzay görevine 27 Eylül'de başlayan "Expedition 70" astronotları ve kozmonotları tarafından karşılandı.
 

Bakmadan Geçme