• Haberler
  • Gündem
  • ALS, JAMYO, DHO ve DAMYO mülakatlarına yönelik soruşturmada 8 şüpheliye gözaltı kararı

ALS, JAMYO, DHO ve DAMYO mülakatlarına yönelik soruşturmada 8 şüpheliye gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan 2010 ve 2012 yıllarında yapılan askeri okullardaki mülakatlardaki soruşturmada şüphelilere gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan 2010 ve 2012 yıllarında yapılan Askeri Liselere Giriş Sınavları (ALS) soruşturmaları kapsamında 2 şüpheli; ayrıca 2015 Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu (JAMYO), 2011 Deniz Harp Okulu (DHO) ve 2014 Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu (DAMYO) mülakatlarına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 6 şüpheli olmak üzere toplam 8 şüphelinin Ankara merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.

9 YILDA ÇALDIĞI SORULAR
 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ'nün 9 yıl boyunca çaldığı kamu kurumları sınav sorularının peşine düştü. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ülke genelinde 2005 ile 2013 yılları arasında sınav sorularını çalan FETÖ mensuplarının röntgenini çekti. FETÖ’nün soru çalma karnesinin korkunç boyutlarda olduğu anlaşıldı.

FETÖ’nün 9 yıl içinde kamu personeli sınavı, polis koleji, polis akademisi, komiser yardımcılığı sınavı, hakim savcı sınavları, kaymakam sınavları, dışişleri bakanlığı ile konsolosluk memurluğu sınavları sorularını çaldığı ortaya çıktı.

Bakmadan Geçme