Altın fiyatları dur durak bilmiyor!

Altın fiyatları dur durak bilmiyor!... Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş merkez bankalarını işaret etti. Fed'in faiz indirimi kararı ve Orta Doğu'da artan gerilimle birlikte altında yeni rekor geldi. Gram altın 3 bin lirayı geçerken, ons altın 2 bin 670 doları gördü. Finans Uzmanı İslam Memiş, gram altında merkez bankalarının alacağı kararların etkili olacağını belirterek, 'Elinizdeki varlıkları satmayın, malınıza sahip çıkın. Ben sizi aralık ayına hazırlıyorum. Aralık ayı itibariyle 'Kusursuz Fırtına' dediğim bir jeopolitik riskle birlikte küresel piyasalarda büyük bir tufan kopacak' dedi.

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ederken fiyatlar rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. ABD Merkez Bankası Fed'in faiz indirimine gitmesi ve Orta Doğu'da artan gerilim, altın piyasalarında yukarı yönlü hareketliliğe yol açtı. Gram altın​ fiyatı 3 bin 10 TL'yi görerek rekor kırdı. Ons altın​ tarihi zirvesini aşarak 2 bin 670 doları gördü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki günlerde altında yaşanacak gelişmeleri şu sözlerle anlattı:

"Altın, gümüş fiyatları ve piyasalar aralık ayında beklediğim kusursuz fırtınayı fiyatlıyor. Altın fiyatlarının odağında kesinlikle bir jeopolitik risk olduğu gibi, özellikle Amerika tarafından beklediğim aralık ayındaki büyük fırtına büyük tufanla birlikte küresel piyasalardaki bozulmayı yeniden fiyatlamaya devam ediyor.

2600 dolar seviyesine kadar merkez bankalarını fiyatlayacak 2600 - 3.000 dolar aralığında jeopolitik gerilimleri ve savaş risklerini fiyatlayacak bir altın fiyatı var.

Bakmadan Geçme