Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein kimdir?

Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein aralarında reşit olmayan kız çocuklarının da bulunduğu çok sayıda kişiye cinsel tacizde bulunmak ve seks amaçlı insan kaçakçılığı yapmakla suçlanıyordu. işte detaylar

Jeffrey Epstein, partneri Ghislaine Maxwell ile birlikte aralarında reşit olmayan kız çocuklarının da bulunduğu çok sayıda kişiye cinsel tacizde bulunmak ve seks amaçlı insan kaçakçılığı yapmakla suçlanıyordu. Bir İngiliz medya devinin kızı olan Maxwell’e karşı açılan bir dava kapsamında isimlerin kamuya açıklanmasına karar verildi.  Pedofil milyarder ve fuhuş ağıyla bağlantılı olduğu bilinen ve gizlilik gerekçesiyle bugüne dek kamuoyuna resmi olarak açıklanmayan isimler hakkındaki gizlilik kararı kalktı. Eski ABD Başkanı Bill Clinton'dan Microsoft'un kurucusu Bill Gates'e kadar birçok ismin açıklandı.

JEFFREY EPSTEİN OLAYI NEDİR?

Açıklanan isimler arasında ABD eski başkanlarından Bill Clinton, İngiliz Kraliyet Ailesi üyesi Prens Andrew, David Copperfield, Donald Trump ve ünlü şarkıcı Michael Jackson da yer alıyor. ABD Bölge Hakimi Loretta Preska'nın Epstein davası kapsamında kayıtlarda adı geçen ve bugüne kadar yalnızca "John ve Jane Doe" olarak bilinen yaklaşık 200 ismin gizlenmesinin yasal gerekçesi olmadığına karar vermesinin ardından, söz konusu isimler kamuoyuna açıklandı. ABD medyasına göre mahkeme tutanaklarında Clinton'ın ismi "Doe 36" olarak geçiyor.


Mahkeme kayıtlarına göre Epstein tarafından cinsel istismara uğrayan Johanna Sjoberg, bir ifadesinde, şarkıcı Michael Jackson'ı Epstein'ın Palm Beach'teki malikanesinde gördüğünü ve aynı ortamda ünlü sihirbaz David Copperfield ile de tanıştığını söyledi.

Mahkeme belgelerinde ismi geçenler arasında ABD eski Başkanı Donald Trump da var. Ancak Sjoberg ifadeside Donad Trump'a masaj yapmadığını söyledi.

Trump'a, Epstein davasında herhangi bir suçlamada yöneltilmiyor. 

"MÜŞTERİ LİSTESİ DEĞİL"

Sosyal medyada söz konusu listedeki isimlerin, "Jeffrey Epstein'ın müşterilerinin ya da suç ortaklarının listesi" olduğunu iddia eden paylaşımlar yapılıyor.  Ancak listede isimleri bulunanların büyük bir çoğunluğu ile ilgili herhangi bir soruşturma yok. 

Bakmadan Geçme