1971-1997 yılları arasında resmi adı Zaire Cumhuriyeti olan ülke hangisidir?

1971-1997 yılları arasında resmi adı Zaire Cumhurbaşkanı olan ülke hangisidir? Milyoner sorusunun cevabı... atv'nin sevilerek izlenen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster 1112.bölümü ile 4 Ekim Cuma akşamında ekranlara geliyor. Bu bölümde yarışmacıya 1971-1997 yılları arasında resmi adı Zaire Cumhurbaşkanı olan ülke hangisidir? sorusu soruldu. Peki sorunun cevabı nedir?

Yarışmada toplam 13 soru yer alıyor.

13. soruyu da doğru yanıtlarsanız kazanacağınız ödül tam 5 Milyon TL.

Milyoner olmak için son kararınızı vermeye hazır mısınız? Kim Milyoner Olmak İster? 2 Ağustos 2011 tarihinden beri izleyici ile buluşuyor.

Kenan İmirzalıoğlu tarafından sunulmakta olup pazar akşamları saat 20.00'de ATV'de yayınlanıyor.

SORU: 1971-1997 yılları arasında resmi adı Zaire Cumhurbaşkanı olan ülke hangisidir?

A- ZAMBİYA CUMHURİYETİ

B- KONGO DEMOKRATİK CUMHURİYETİ

C- CEZAYİR DEMOKRATİK HALK CUMHURİYETİ

D- GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ

CEVAP: B- KONGO DEMOKRATİK CUMHURİYETİ

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, (Fransızca: République Démocratique du Congo), eski adıyla Zaire, Orta Afrika'da bir ülkedir. Yüzölçümü bakımından Sahra Altı Afrika'nın en büyük, Afrika'nın (Cezayir'in ardından) ikinci büyük, dünyanın ise 11. büyük ülkesidir. 105 milyonluk nüfusuyla en kalabalık Frankofon ülkedir. Ayrıca Afrika'nın en kalabalık 4. (Nijerya, Etiyopya ve Mısır'ın ardından), dünyanın ise 15. ülkesidir. Kongo Demokratik Cumhuriyeti, kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Uganda, Ruanda, Burundi, Tanzanya, Zambiya, Angola, Kongo Cumhuriyeti ve 40 km'lik bir sahil şeridi ile Atlas Okyanusu ile çevrilidir. Ülkenin başkenti Kinşasa'dır.

Bakmadan Geçme