Merih Demiral Kararı ve UEFA Disiplin Kurulunda Şok Eden Detay

UEFA Disiplin Kurulu'nun Merih Demiral'a verdiği 2 maçlık ceza dünya kamuoyunun gündemine oturdu. Peki kararı veren UEFA Disiplin Kurulu Başkanı Avusturyalı Thomas Partl Kim? UEFA Disiplin Kurulu neden böyle bir karar verdi? İşte merak edilen tüm detaylar...

Çeyrek finalde 8 takım yarı final için mücadele verecek. İspanya, Almanya, İngiltere, İsviçre, Portekiz, Fransa, Hollanda ve Türkiye.

Kritik maç öncesi UEFA'nın Türkiye aleyhinde verdiği karara tepki yağıyor.

UEFA Disiplin Komitesi, milli futbolcu Merih Demiral'a Avusturya maçında yaptığı 'Bozkurt' işareti nedeniyle 2 müsabakadan men cezası verdi.

Dünya kamuoyunda geniş yankı uyandıran kararın siyasi olduğunu belirten birçok kesim, İngiliz futbolcu Jude Bellingham'a gayri ahlaki davranış sergilemesine rağmen para cezası ve ertelemeli 1 maç ceza verilmesine rağmen A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'a 2 maç men cezası verilmesinin altında başka nedenler yattığı yönünde yorumlar yapıldı.

UEFA DİSİPLİN KURULU BAŞKANI KİM?

Merih Demiral'a 2 maç ceza veren UEFA Disiplin Kurulu Başkanı'nın Avusturyalı Thomas Partl olması dikkat çekiyor. Avusturya'ya 2 gol atarak turnuva dışı bırakan Merih Demiral'ın 2 maçla cezalandırılması da oldukça manidar olarak yorumlandı.

Karara spor ve siyaset camiasından bir çok isim sert bir şekilde tepki gösterdi.

THOMAS PARTL KİMDİR?

Thomas Partl, 13 Mart 1947'de Avusturya'nın Klagenfurt kentinde doğdu. 29 yıl boyunca başkanlığını yaptığı Avusturya'nın Ferlach ilçe mahkemesinde yargıç olarak mesleki kariyerini tamamlayan Partl, aynı zamanda 2000-2008 yılları arasında başkanlık yaptığı bölgesel Carinthia Futbol Federasyonu'nun uzun süreli bir üyesidir. Ayrıca Avusturya Futbol Federasyonu'na çeşitli farklı kapasitelerde hizmet vermiştir. Thomas Partl, 1992'den beri Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu üyesidir ve 2006'da başkan olarak atanmıştır.

MUHABİR

Bakmadan Geçme