2024 KPSS Ortaöğretim Soru ve Cevapları!

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumu 15 Eylül Pazar saat 10.15'de başladı. 81 ille birlikte KKTC Lefkoşa'da gerçekleştirilen sınava 1 milyondan fazla vatandaş katıldı. Adaylara, 120 soru verildi ve 130 dakikada yanıtlanması istendi. Peki, KPSS Ortaöğretim soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? Bugün belli olur mu?

KPSS Ortaöğretim sınavında adaylara iki ana oturumda sorular yöneltilecek. Bu sorular, Genel Kültür ve Genel Yetenek alanında olacak. Her iki oturumda da adaylara 60'ar soru olmak üzere toplamda 120 soru soruldu.

Bu sorular, adayların genel bilgi ve yeteneklerini ölçmeye yönelik olacak ve sınavın zorluk derecesi, adayların sınava hazırlık süreçlerinde öğrendiklerini ne kadar iyi uygulayabildiklerini ortaya koyacak.

Adayların bu 120 soruyu cevaplamaları için toplamda 130 dakika, yani 2 saat 10 dakika süreleri oldu. Sınav sabah saatlerinde başlayıp saat 12.25'te sona erdi. Bu süre zarfında adaylar, dikkatli bir şekilde sorulara yanıt vererek en iyi performanslarını göstermeye çalıştılar.

Sınavın ardından birçok aday sınav sorularını değerlendirmek ve sonuçları beklemek üzere heyecanla ÖSYM'den yapılacak açıklamaları takip ediyor.

SORU VE CEVAPLAR!

KPSS Ortaöğretim 2024 sınavının soru ve cevapları paylaşıldıkça sayfamızda yer alacaktır.

Bakmadan Geçme