A Milli Takım EURO 2024 kadrosunu ilan etti

14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2024 Avrupa Şampiyonası -EURO 2024- finallerine katılacak A Mili Takım'ın geniş kadrosu duyuruldu.

Teknik Direktör Vincenzo Montella, Almanya'da oynanacak EURO 2024 finallerinde sahaya çıkacak 35 futbolcuyu belirledi.

Milli Takım Kadrosuna davet edilen oyuncular:

"Altay Bayındır (Manchester United), Doğan Alemdar (ES Troyes AC), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Mert Müldür (Fenerbahçe), Zeki Çelik (AS Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (AFC Ajax), Çağlar Söyüncü (Fenerbahçe), Merih Demiral (Al-Ahli Saudi FC), Ozan Kabak (TSG 1899 Hoffenheim), Samet Akaydin (Panathinaikos FC), Cenk Özkacar (Valencia CF), Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Berat Özdemir (Trabzonspor), Can Uzun (FC Nürnberg), Hakan Çalhanoğlu (FC Internazionale Milano), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich Albion FC), Orkun Kökçü (SL Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Abdülkadir Ömür (Hull City AFC), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe) Yunus Akgün (Leicester City FC), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Oğuz Aydın (Corendon Alanyaspor), Arda Güler (Real Madrid CF), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Bertuğ Yıldırım (Stade Rennais FC), Cenk Tosun (Beşiktaş), Enes Ünal (AFC Bournemouth), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (LOSC Lille)."

Millilerin İlk Karşılaşması Özel Maç

A Milli Takım, EURO 2024 öncesi son hazırlık maçlarında İtalya ve Polonya ile karşılaşacak. Takım, 29 Mayıs'ta İstanbul'da toplanarak 3 Haziran'a kadar Riva'da antrenman yapacak. İtalya ile oynanacak hazırlık maçı için 3 Haziran'da Bologna'ya hareket edecek olan ay-yıldızlılar, 4 Haziran'da Serie A takımı Bologna FC 1909'un maçlarına ev sahipliği yapan Renato Dall'Ara Stadyumu'nda TSİ 22.00'de İtalya ile karşılaşacak.

İtalya maçı sonrası Polonya hazırlıklarına başlayacak olan milliler, Bologna'dan Polonya'nın Opalenica kasabasına giderek burada kamp yapacak. 10 Haziran'da TSİ 21.45'te Polonya ile başkent Varşova'daki PGE Narodowy Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek olan A Milli Takım, 11 Haziran'da Polonya'dan Almanya'ya geçerek Barsinghausen kasabasında kamp yapacak.

A Milli Takım ve Ümit Milli Takım, 5-11 Haziran tarihleri arasında birlikte kamp yapacak. Bu süreçte İtalya ve Polonya'da birbirleriyle iki antrenman maçı oynayacaklar. A ve Ümit milli takımlarının teknik heyetleri, bu kampta bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirecek.

Türkiye, EURO 2024'te F Grubu'nda Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile mücadele edecek. İlk maçını 18 Haziran'da Dortmund'da Gürcistan ile, ikinci maçını ise 22 Haziran'da yine Dortmund'da Portekiz ile oynayacak. Gruptaki son maçında ise 26 Haziran'da Hamburg'da Çekya ile karşılaşacak.

Bakmadan Geçme